ΣΧΟΛΙΑ

[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Οι κανόνες που οφείλει να ακολουθεί το επίσημο ρολόι

Το εντελώς επίσημο ρολόι, όπως και το εντελώς επίσημο ντύσιμο, ακολουθούν κανόνες. Άγραφους, αλλά σαφείς και απαράβατους. Αυτοί δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να ξεφύγει η εντελώς επίσημη νύχτα από την ταπεινή «κανονικότητα» της καθημερινότητας.

1. Κατά παράδοση, οι καλεσμένοι στα πολύ επίσημα events απέφευγαν να φορέσουν ρολόγια για να μη δίνουν την εντύπωση ότι βιάζονται και ότι έχουν και καλύτερα πράγματα να κάνουν. Ένα κομψό, διακριτικό ρολόι μπορεί να λειτουργήσει ως υποδειγματική εξαίρεση του συγκεκριμένου κανόνα.

2. Όσο πιο λεπτό είναι το ρολόι, τόσο λιγότερο θα φαίνεται κάτω από το μανίκι.

3. Η έλλειψη αριθμών από το καντράν υποδηλώνει την τήρηση της βασικής αρχής ότι το επίσημο ρολόι δεν πρέπει επ’ ουδενί να κλέβει την προσοχή.

4. Δεν υπάρχει δίλημμα: Το ατσάλι είναι διαχρονικό και καθόλου επιδεικτικό.

5. Ο καλεσμένος ενός γκαλά δε θα έχει ούτε πολλούς λόγους ούτε πολλές ευκαιρίες να χρησιμοποιήσει τις εξτρά δυνατότητες του χρονογράφου του. Στο βραδινό ρολόι ισχύει το «ουκ εν τω πολλώ το ευ».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

SCI-FI

[SCI-FI][bsummary]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]