Ικανοποιημένος από την πρόοδο που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ, αν και φυσιολογικά δεν είναι ακόμη έτοιμος δεδομένων και των απωλειών με Χαραλαμπόπουλο και Κλάσεν δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Κάνοντας τον απολογισμό των φιλικών στην Προύσα είπε: «Γνωρίστηκαν καλύτερα οι παίκτες, ήρθαν πιο κοντά μεταξύ τους κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όλα τα φιλικά που δώσαμε, ήταν υψηλού επιπέδου, βάλαμε ένα… λιθαράκι για να φτιάξουμε τον χαρακτήρα που θέλαμε. Οι καλές στιγμές ήταν περισσότερες από τις κακές κι ήταν σημαντικό ότι πήρε χρόνο συμμετοχής ο Τρις. Πήρε μια ιδέα για το πως θέλουμε να παίξει η ομάδα σε άμυνα και επίθεση και μπήκε περισσότερο στο πνεύμα των όσων συζητάμε».

Για το πόσο επηρέασε η απώλεια του Κλάσεν στα τελευταία τεστ ανέφερε: «Μας επηρέασε λίγο ο τραυματισμός του Κλάσεν, γιατί από τα πέντε παιχνίδια που δώσαμε σε Γερμανία και Τουρκία, έπαιξε στο… μισό. Βέβαια, παιδιά όπως ο Καρράς αγωνίστηκαν για μεγάλο διάστημα, ενώ είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε χαμηλά σχήματα όπως αυτό με τον Μαργαρίτη στο «5». Εμάς μας ενδιαφέρει να δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι μας προκειμένου να μπορούμε να αλλάξουμε το ρυθμό των αγώνων, όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά».

Σχετικά με τη βελτίωση στον τομέα των ριμπάουντ σημείωσε: «Παρ’ ότι μας επηρέασε η απουσία του πιο ψηλού μας παίκτη, η ομάδα δούλεψε συνολικά. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιτέθηκαν ριμπάουντ. Επίσης δεχθήκαμε λίγους πόντους από αιφνιδιασμούς του αντιπάλου».

Όσο για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας, εν όψει και του προημιτελικού Κυπέλλου με τον Άρη στις 8/10, είπε: «Η ομάδα είναι καινούργια, θεωρώ ότι δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο απόδοσης που θέλουμε, όμως παίζουμε πια σκληρά και πιο επιθετικά, κάτι που είναι η βάση μας. Οι συνεργασίες μας και στις δύο πλευρές πρέπει να βελτιωθούν, να τις αναπτύξουμε. Χρειαζόμαστε χρόνο, είναι πολύ νωρίς ακόμη, όπως και για όλες τις ομάδες».

Τέλος, για τους τραυματισμούς των Κλάσεν και Χαραλαμπόπουλου ανέφερε: «Μας προβληματίζει γιατί θέλουμε να έχουμε διαθέσιμους όλους τους παίκτες στο ρόστερ μας. Στην αρχή τραυματίστηκε ο Χαραλαμπόπουλος και στη συνέχεια ο Κλάσεν. Δεν έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας και θα πρέπει να επενδύσουμε χρόνο στη συνέχεια, όταν θα επιστρέψουν».