Η αστυνομία της Καταλονίας δήλωσε σήμερα πως οι ερευνητές εξακολουθούν να εργάζονται με την υπόθεση ότι υπάρχουν 12 ύποπτοι για τις επιθέσεις στη Βαρκελόνη που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη και ότι οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν έναν άνδρα.


Μιλώντας σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Άλμπερτ Ολίβα είπε πως ο άνδρας αυτός είναι ο 22χρονος Γιούνες Αμπουγιακούμπ, ο οποίος γεννήθηκε στο Μαρόκο.

Ο εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας είπε ακόμη πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν περισσότεροι από ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη σε σπίτι στην πόλη Αλκανάρ την περασμένη Τετάρτη.

«Θα μπορούσε να είναι ένας, [θα μπορούσαν να είναι] δύο ή τρεις», είπε ο Ολίβα.



Την ίδια ώρα που οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται σε έναν ιμάμη, ο οποίος ενδέχεται να ριζοσπαστικοποίησε τους νεαρούς δράστες, στην εμβληματική βασιλική της Σαγράδα Φαμίλια τίμησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Βαρκελόνης τη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Καταλονία.

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, η βασίλισσα Λετίθια, ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν παρέστησαν στην τελετή όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες άνθρωποι. Πολλοί από τους παρευρισκόμενους απαθανάτιζαν τη στιγμή τραβώντας φωτογραφίες με τα κινητά τηλέφωνά τους.