Μια παράσταση στο πλαίσιο των Μερκουρείων, του δήμου Νεάπολης - Συκεών, που κάνουν, σήμερα, πρεμιέρα, σας προτείνουμε γι απόψε το βράδυ.


Αναλυτικά:

Θέατρο



Στις 21:00 το θεατρικό έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από τη Νεανική Σκηνή δήμου Νεάπολης-Συκεών «Μελίνα Μερκούρη» σήμερα Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μερκούρεια 2017. Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Στις 21.30, στο Ανοικτό Θέατρο των Νέων Μουδανιών, η παράσταση παιδικού θεάτρου «Ο Μαγικός Αυλός». Η Κάρμεν Ρουγγέρη και η ομάδα της, μεταμόρφωσαν την όπερα σε ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από τις υπέροχες μελωδίες αυτού του μοναδικού συνθέτη, το οποίο ανέβηκε τον χειμώνα στο Θέατρο Κιβωτός και αγαπήθηκε και καταχειροκροτηθηκε απο μικρούς και μεγάλους θεατές.

Εικαστικά


Το βλέμμα δύο κορυφαίων φωτογράφων του 20ου αιώνα στις ταραγμένες εποχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της ανασυγκρότησης στην Ελλάδα παραβάλλει η έκθεση Πορτραίτα Ιστορίας που συνδιοργανώνει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη, ως τις -10/09/2017 στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, 1ος όροφος, Λιμάνι). Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 11:00–19:00, Παρασκευή 11:00–22:00, ως τις 10 Σεπτεμβρίου. Κλειστό από Παρασκευή 11 ως Τρίτη 15 Αυγούστου.

Εκδηλώσεις


Δεύτερη μέρα της Γιορτής Σταφυλιού στο Σχολάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Φέτος η γιορτής σταφυλιού συμπληρώνει 39 χρόνια , καθώς ξεκίνησε το 1978, όταν άρχισε να ανθεί η αμπελουργία στην περιοχή με καλλιέργειες που έφταναν μέχρι και τα 7.500 στρέμματα αμπέλια διαφόρων ποικιλιών. Ο θεσμός καθιερώθηκε, οι παραγωγοί επεκτάθηκαν και τα διάσημα σταφύλια της περιοχής άρχισαν να εξάγονται στο εξωτερικό. Σήμερα, παρά την μείωση της αγροτικής δραστηριότητας και τον περιορισμό της αμπελουργίας σε καλλιέργειες 3.500 στρεμμάτων, η γιορτή εξακολουθεί να αναβιώνει και να προσελκύει το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών. Τη γιορτή του σταφυλιού πλαισιώνουν παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα με τη συνοδεία πολλαπλών χορευτικών σχημάτων.