ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 24/1/2017._


Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, η τεχνική λύση που παρουσίασε η Αττικό Μετρό ΑΕ  για την κατασκευή του  σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης με τη διατήρηση των αρχαιότητων κατά χώραν σε ποσοστό 90%.


Πλέον αρχίζουν τα... δύσκολα, αφού η πρόταση αυτή θα πρέπει πρώτα να κοστολογηθεί κι έπειτα να βρεθούν τα χρήματα για την κατασκευή αυτού του σταθμού! Προς το παρόν, πρέπει να βρεθούν χρήματα για να γίνει η αρχική μελέτη προσαρμογής, η οποία θα κοστολογήσει το σύνολο του έργου!

Η διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε., πρέπει τώρα να τρέξει τάχιστα, για να βρεθούν κονδύλια για την αρχική μελέτη. Στη συνέχεια, θα πρέπει να βρεθούν κονδύλια και για το έργο, με τον κίνδυνο "κάτι" να στραβώσει ιδιαίτερα ορατό, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση, με κονδύλια της οποίας εκτελείται το έργο του μετρό, δεν θέλει να ακούει για καθυστερήσεις και αλλαγές μελετών...

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι ότι, ο παρών στην παρουσίαση πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλιας, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη "λύση" που προτάθηκε από την Αττικό Μετρό Α.Ε. Προβληματισμός κι επιφυλάξεις που έγιναν ακόμη πιο έντονες καθώς η λύση που παρουσιάστηκε σήμερα απέχει παρασάγκας από την πρόταση της ομάδας Αλεξόπουλου, καθώς διευρύνει τον αρχαιολογικό χώρο και το σκάμμα και προς βορρά και προς νότο!

Η παρουσίαση από πλευράς της Αττικό Μετρό έγινε από τον διευθυντή του Μετρό Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη, παρουσία του προέδρου κ. Γιάννη Μυλόπουλου και του διευθύνοντα συμβούλου κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου.

Από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης, παρόντες στη διάρκεια της παρουσίασης ήταν ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο δημοτικός σύμβουλος και αρχιτεκτονας κ. Ανδρέας Κουράκης, και ο νομικός και στενός συνεργάτης του δημάρχου κ. Τέλης Σοφαλίδης.