ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 24/1/2017._


Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ, από απόψε του βράδυ, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας. Από αύριο αρχίζουν το πρώτο στάδιο κινητοποιήσεων, με συγκεντρώσεις σε πλατείες χωριών και στα πρανή των εθνικών οδών.


Όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα μέλη της 18μελούς Συντονιστικής Επιτροπής Κινητοποιήσεων, ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Παπαδάκης και ο αγρότης, Παναγιώτης Μεσσαλάς, στη σημερινή της συνεδρίαση η επιτροπή αποφάσισε από αύριο κιόλας να παραταχθούν τα τρακτέρ σε κομβικά σημεία των οδών της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να κινηθούν στα μπλόκα που θα στηθούν και η ακριβής τοποθεσία τους κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό. 

Πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ αναφέρουν ενδεχόμενο κλείσιμο του τελωνείου των Ευζώνων και ένα ισχυρό μπλόκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη(ή στα φανάρια της Θέρμης, ή στα Πράσινα Φανάρια του αεροδρομίου).

Πάντως, την τελική απόφαση, που θα σηματοδοτήσει επίσημα πια και την έναρξη των κινητοποιήσεών τους, θα τη λάβουν την προσεχή Παρασκευή στις 17.00 στο Πολύκαστρο Κιλκίς, όπου ήδη αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν βγάλει τα τρακτέρ και αγροτικά τους μηχανήματα στις κεντρικές πλατείες.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι σε περιοχές των Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας ενώ ακολουθούν Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς και Δερβένι.