ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 2/11/2016._ «Ασχολούμαστε με τις τηλεοπτικές άδειες τόσο καιρό, όταν πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν μπορούν να ανταποκριθούν καν στις καθημερινές βασικές υποχρεώσεις τους, όταν
επιχειρήσεις μεταναστεύουν ή βάζουν ‘λουκέτο’, όταν οι πολίτες δεν αντέχουν υπό το βάρος της υπερφορολόγησης… Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα από τον ανασχηματισμό και τα κανάλια. Εμείς ασχολούμαστε με το ΕΣΡ και η οικονομία καταρρέει».


Αυτά τόνισε σε συνεντεύξεις που έδωσε, σήμερα, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Άλφα 9,89 FM», «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και «Πρακτορείο FM» και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ» για ζητήματα της επικαιρότηταςμ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας,.

Ο κ. Τζιτζικώστας μίλησε και για τη χτεσινή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Ζήτησα τη συνάντηση από τον Πρωθυπουργό για να παρέμβει ώστε να λυθούν άμεσα πολύ συγκεκριμένα ζητήματα στρατηγικής σημασίας για την Κεντρική Μακεδονία. Θα επιμείνω και περιμένω να δω συγκεκριμένα βήματα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό το νόημα είχε η χτεσινή συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό. Καμία πολιτική προέκταση και καμία επικοινωνιακή εκμετάλλευση», υποστήριξε.

Όσο για τη Νέα Δημοκρατία την έκρινε «πλέον έτοιμη να κυβερνήσει» και το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη το χαρακτήρισε «σοβαρό, συγκεκριμένο, εφαρμόσιμο».


Όσο για το πολιτικό του μέλλον, δεν ξέφυγε από την... πεπατημένη: «Είμαι Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και σας διαβεβαιώνω ότι έχω τεράστια δουλειά να κάνω για την Περιφέρειά μου. Γι’ αυτή τη δουλειά με εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μου. Και θεωρώ μάλιστα ότι αυτή η δουλειά θα απαιτήσει αρκετά χρόνια ακόμη για να ολοκληρωθεί. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι δεν έχω μάθει να αφήνω τη δουλειά μου στη μέση. Αυτή τη στιγμή κύριο μέλημά μου είναι το έργο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τίποτα άλλο. Δίνω όλες τις δυνάμεις μου για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας και να βγει ο τόπος μας από την κρίση», είπε.