ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 2/11/2016._ Η Οικονομική Επιθεωρήτρια, Αναστασία Τσεμπερά, η ίδια που είχε ερευνήσει τη "μαύρη τρύπα" στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης επί Β. Παπαγεωργόπουλου, προτείνεται να αναλάβει νέο οικονομικό έλεγχο στον δήμο επί... Μπουτάρη!


Την εντολή στην Οικονομική Επιθεωρήτρια έδωσε ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών Στέλιος Μαραβελάκης. Αναθέτει έρευνα στην κ. Τσεμπερά, όσο και στον Οικονομικό Επιθεωρητή Ευάγγελο Κορομπίλια. 

Να σημειωθεί ότι μια άλλη οικονομική επιθεωρήτρια, η Μαρία Θεοδωροπούλου, ήδη ερευνά την υπόθεση των διαγωνισμών της Διεύθυνσης Καθαριότητας, για τους οποίους έχει χυθεί πολλή μελάνη, με εντολή του Εισαγγελέα Διαφθοράς, Αχιλλέα Ζήση.

Πριν δύο δημοτικά συμβούλια, το θέμα των διαγωνισμών είχε ξανάρθει στη συζήτηση, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αθ. Παππά να καταφέρεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά των δημοτικών συμβούλων που επισήμαναν το θέμα, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να αποκαλεί τους τρεις δημοτικούς συμβούλους που έκαναν αυτοψία στην εταιρία η οποία έχει αναλάβει τους διαγωνισμούς "Τρίο Στούτζες" και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρο Καλαφάτη να επισημαίνει ότι "το θέμα των διαγωνισμών, αντί να καθαρίζει, βρομίζει. Αρχίζει και ζέχνει".