[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Κινδυνεύουν οικισμοί στη Θάσο από την πυρκαγιά


Μάχη με τις φλόγες που έχουν κάψει την δυτική και νότια Θάσο, έδιναν όλη τη νύχτα δυνάμεις πυρόσβεσης, σε μια προσπάθεια να μην επιτρέψουν στην πυρκαγιά να πλησιάσει ακόμα περισσότερο σε κατοικημένες περιοχές.


Παρόλο όμως που οι άνεμοι δεν έχουν πλέον την ίδια ένταση με αυτήν του Σαββάτου, οι πύρινες εστίες δεν έχουν υποχωρήσει.

Στην περιοχή του Πρίνου η φωτιά κινήθηκε μεν απειλητικά προς τον οικισμό -από την πλευρά της Κορακιάς-, ωστόσο οι προσπάθειες των κατοίκων και η δημιουργία πρόχειρων αντιπυρικών ζωνών είχαν σαν αποτέλεσμα να αποτραπεί -έστω και προσωρινά- ο κίνδυνος.

Η ένταση της φωτιάς, όμως, δεν υποχώρησε με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και στην υδροδότηση του οικισμού αλλά και να κινδυνεύει ακόμα και το Κέντρο Υγείας Πρίνο -με τους εργαζόμενους να δημιουργούν βάση στην Σκάλα Πρίνου για την προληπτική μεταφορά φιαλών οξυγόνου.

Χθες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά.

Συγκεκριμένα, στην προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή Κάστρο Λιμεναρίων, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του. Με μεγάλη δυσκολία και με όχημα 4x4 επετεύχθη η μεταφορά του σε ασθενοφόρο. Ο πυροσβέστης διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διεγνώσθη συντριπτικό κάταγμα του ποδιού του και, λόγω της απαίτησης χειρουργικής επέμβασης, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρατηρήθηκαν και στην Καλλιράχη, με το ρεύμα να επανέρχεται μεν σε ορισμένες χρονικές στιγμές αλλά κατόπιν να διακόπτεται εκ νέου, ενώ διακοπές παρατηρήθηκαν ακόμα και σε μέρη που δεν απειλήθηκαν άμεσα από την πυρκαγιά -όπως στην Αστρίδα.

Τα πράγματα επίσης δεν είναι πολύ καλά στον Ποτό, με την φωτιά να έχει περάσει τον δρόμο που συνδέει τον παραλιακό οικισμό με τον Θεολόγο -παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών- και να κατευθύνεται προς τα Λιμενάρια, με κίνδυνο να ενωθεί με τις υπόλοιπες πύρινες εστίες.

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς, με οχήματα που προέρχονταν ακόμα και από τα Ιωάννινα να περνάνε περί τις 11 το βράδυ μέσα από την Καβάλα με προορισμό την Κεραμωτή. Μάλιστα 2 εξ αυτών -προφανώς λόγω του ότι οι οδηγοί δεν γνώριζαν την περιοχή- βρέθηκαν...στο επιβατικό λιμάνι "Απόστολος Παύλος" με σκοπό...να περάσουν μέσω Καβάλας στον Πρίνο (παρά το ότι συνεχίζει να ισχύει το απαγορευτικό που έχει επιβληθεί από το Λιμεναρχείο).

Οι εκκλήσεις από κατοίκους και συλλογικότητες για βοήθεια στις προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται από όλα τα σημεία στα οποία μαίνεται η φωτιά, ενώ ακόμα και οι εργαζόμενοι που παραμένουν έξω από την πύλη του εργοστασίου της ΒΦΛ ανακοίνωσαν ότι κλιμάκιό τους θα μεταβεί το πρωί της Κυριακής στην Θάσο. Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Νέων Θάσου απευθύνει έκκληση για την παρασκευή κρύων σάντουιτς για τις ανάγκες των δυνάμεων πυρόσβεσης.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]