Τα φορολογικά επιλέγουν, σήμερα, οι περισσότερες εφημερίδες για πρωτοσέλιδο θέμα.


Αναλυτικά:

ΕΘΝΟΣ: Κατασχέσεις τέλος στη μισθοδοσία των επιχειρήσεων
H εφημερίδα επισημαίνει: «Ρύθμιση-ανάσα για εταιρείες με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Το ακατάσχετο θα ισχύσει επίσης για ασφαλιστικές εισφορές και ανα-γκαίες προμήθειες. Ερχεται ο νόμος για συναλλαγές υποχρεωτικά με πλαστικό χρήμα. Πακέτο 900 εκατ. για στήριξη των αδυνάμων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το μεγάλο όχι του βασιλιά στον Σώρος
Η εφημερίδα γράφει ότι συνεργάτης του Σώρος ήρθε με θαλαμηγό Έλληνα εφοπλιστή στο Πόρτο Χέλι για να συναντήσει τον τέως, στη συνάντηση του πρότεινε να χρηματοδοτήσει ο Σώρος το Ίδρυμα Άννα Μαρία, αλλά ο Κωνσταντίνος αρνήθηκε.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μαύρο" τρόικας στη ...φιέστα του Τσίπρα
Η εφημερίδα τονίζει: “Μία ημέρα μετά τη «φιέστα» του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ξεκινά από την τρόικα η αξιολόγηση εφ’ όλης της ύλης, με τον πρώτο λόγο να τον έχει ξανά το ΔΝΤ και το οικονομικό επιτελείο να πρέπει να διαπραγματευτεί όχι μόνο για τράπεζες, αποκρατικοποιήσεις και ενέργεια, αλλά και για τα δύσκολα θέματα της δεύτερης αξιολόγησης, όπως είναι τα εργασιακά και οι αλλαγές στο Δημόσιο”.

Η ΑΥΓΗ: Στήνεται ξανά κοινωνικό κράτος
“Η προτεραιότητα που έθεσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ - Υγεία, Παιδεία, στήριξη των αδυνάτων, στο επίκεντρο της κυβερνητικής προσπάθειας. Αντί της συνήθους παροχολογίας, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τα εργαλεία της ανάκαμψης, τη μέριμνα για δικαιότερη διανομή των καρπών της ανάπτυξης και τη συνεχή προσπάθεια να έχουν αντίκρισμα οι θυσίες των πολιτών”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις
«Εν κρυπτώ και παραβύστω η κυβέρνηση κόβει εδώ και δύο μήνες τις επικουρικές συντάξεις -και σχεδιάζει να κάνει αυτό μέχρι τα Χριστούγεννα- μη δίνοντας εξηγήσεις στους ενδιαφερομένους. «Εφαρμόζουμε το νόμο», επαναλαμβάνει μονότονα ο Γ. Κατρούγκαλος, διαψεύδοντας τον εαυτό του αφού το συγκεκριμένο νόμο αυτός τον εισηγήθηκε», γράφει η εφημερίδα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι όροι για "κούρεμα" χρεών σε Δημόσιο, τράπεζες, Ταμεία
“«Κούρεμα» οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες προβλέπει η πρόταση σχεδίου νόμου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τη ρύθμιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων και την εξυγίανση των μικρομεσαίων και των μεγάλων εταιρειών”, τονίζει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ειδεχθές έγκλημα το swap του Σημίτη
H εφημερίδα επισημαίνει: «Για να «εξαφανίσει» χρέος 2,8 δισ. (ο... «καταλληλότερος») χρέωσε την πατρίδα με επιπλέον 16 δισ. ευρώ και «χάρισε» στην Goldman Sachs 600.000.000 για την «εξυπηρέτηση» Η αλχημεία που βαπτίστηκε «πολιτική απόφαση» για να γίνει δεκτή η χώρα στην ΟΝΕ Ο ρόλος του δήμιου Τόμσεν και του υπόδικου Γεωργίου (της ΕΛ.ΣΤΑΤ.)».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΟNTRA NEWS: Τζάμπα θέλουν τα κοράκια να αρπάξουν τα σπίτια μας
Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «η νομοθετική ρύθμιση στην οποία θα προχωρήσει η κυβέρνηση για το ζήτημα των κόκκινων δανείων περιλαμβάνει μια σειρά από διατάξεις που προστατεύουν τις μεγάλες επιχειρήσεις απ’ τα αρπακτικά».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και την αντιλαϊκή επίθεση
H εφημερίδα τονίζει: “Βδομάδα εξελίξεων είναι αυτή που ξεκινάει αύριο στο μέτωπο των Εργασιακών. Την Τρίτη, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κυβέρνηση στήνουν φιέστα για να διαφημίσουν την πρόταση Γιούνκερ για τον «Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων»”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κυβέρνηση σε ελεύθερη πτώση
Η εφημερίδα δημοσιεύει δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία «ραγδαία επιδείνωση εμφανίζει η εικόνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Στην ίδια δημοσκόπηση προκύπτει: «Τι λένε οι Θεσσαλονίκείς για τις πρόωρες εκλογές, πώς αξιολογούν τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην οικονομία, στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο προσφυγικό κ.α. Ποια η γνώμη των πολιτών για τα πεπραγμένα της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, πώς αξιολογούν τον Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζίτζίκώστα».

ΠΡΙΝ: ΔΕΘ, ξανά ψέματα και αστυνομοκρατία
«Πάνω από 5.000 αστυνομικοί, 2.000 περισσότεροι από πέρσι, είχαν αναπτυχθεί χθες στη Θεσσαλονίκη για να προστατεύσουν τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό κλιμάκιο από τους χιλιάδες διαδηλωτές. Τι ειρωνεία αλήθεια. Ο Α. Τσίπρας ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει τη «δίκαιη ανάπτυξη», που θα φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΑ. Κι όμως, δεν κερδίζει την υποστήριξη του κόσμου αλλά αντιδράσεις. Ψέματα, υποσχέσεις και απάτες περιλαμβάνει το μενού του πρωθυπουργού, που θα σερβίρει στον λαό κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη», γράφει η εφημερίδα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Ο Τσίπρας επιστρέφει στα δύσκολα
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «έχοντας ως επικοινωνιακό όπλο τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που απέφερε -στα χαρτιά έστω- 246 εκατ. ευρώ, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο παρά τα σημάδια που δείχνουν ότι η οικονομία φτάνει σε ένα προδιαγεγραμμένο αδιέξοδο, ενώ λήγει σιγά-σιγά και η ιδιότυπη κοινωνική ανοχή που απολαμβάνει».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Σπαταλώντας την τελευταία ευκαιρία
Σύμφωνα με την εφημερίδα «μαύρα σύννεφα μαζεύονται απειλητικά -για μία ακόμη φορά- πάνω από την ελληνική οικονομία, καθώς ένας-ένας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι εκπρόσωποι των δανειστών αρχίζουν να στέλνουν μηνύματα δυσφορίας στην Αθήνα για την μη τήρηση των συμφωνηθέντων και για την τακτική των διαρκών καθυστερήσεων που παίζει η κυβέρνηση για τα προαπαιτούμενα και την δεύτερη αξιολόγηση. Ωστόσο, αυτή τη φορά, τα πράγματα είναι χειρότερα παρά ποτέ: το περυσινό «βαρουφακικό» και καταστροφικό οκτάμηνο δοκίμασε ως τα άκρα τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη και τελικά, έστω και με... πανάκριβο τρόπο, η ολική καταστροφή για την ελληνική οικονομία αποσοβήθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή».

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Μαύρη αγορά μετρητών!
Η εφημερίδα τονίζει ότι «την περασμένη εβδομάδα, τη στιγμή που τα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ έσπαγε το φράγμα του 1 τρισ. ευρώ και ο Μάριο Ντράγκι άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί και μετά τον Μάρτιο του 2017, στην Ελλάδα συζητούσαμε για το αν και ποτέ η χώρα θα ενταχθεί στο περίφημο QE. Δηλαδή, ενώ η ΕΚΤ ρίχνει χρήμα για να τονώσει την ανάπτυξη της ευρωζώνης, ονομάζοντας ομόλογα πάνω από 1 τρισ. ευρώ, δεν έχει ξοδεύσει ούτε ένα σεντ για την Ελλάδα, τη μοναδική χώρο της ζώνης του ευρώ που βρίσκεται σε ύφεση».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Κατασχέσεις σε 1.573.858 οφειλέτες
“Είμαστε μια... ευτυχισμένη χώρα, όπου κοντεύει να μην υπάρχει επιχείρηση και νοικοκυριό που να μην απειλείται από κατάσχεση και φυλακή. Αν βάλει κανείς στο τραπέζι τα στοιχεία, θα... τρελαθεί. Τύφλα να ’χει το δημόσιο χρέος μπροστά στο ιδιωτικό, που είναι διπλάσιο και παραπάνω. Και να ’ταν μόνο αυτό...”, γράφει η εφημερίδα.

ΤΟ ΧΩΝΙ: Ο Νότος ξύπνησε
«Στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα ανταποκρίθηκαν όλοι οι ηγέτες των χωρών, που κλήθηκαν να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στην πολιτική που ακολουθείται εδώ και χρόνια. Στην απαίτηση του Έλληνα πρωθυπουργό για "αλλαγή εδώ και τώρα" συντάχθηκαν αρχηγοί κρατών, που αποτελούν οικονομικά μεγαθήρια στην ήπειρο μας», γράφει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η τελεία συνταγή για υγιή και γερή καρδιά
Σύμφωνα με την εφημερίδα «δεν είναι απαραίτητες οι εξελιγμένες ιατρικές μέθοδοι και οι γενετικές παρεμβάσεις για να αναχαιτιστεί το κύμα των καρδιαγγειακών νοσημάτων και θανάτων. Αρκούν μερικές απλές αλλά ζωτικής σημασίας αλλαγές στις συνήθειές μας, οι οποίες έχουν το πρόσθετο, τεράστιο πλεονέκτημα ότι ταυτόχρονα συμβάλλουν στην προστασία από συνηθισμένους καρκίνους, τον διαβήτη, την αρθρίτιδα, την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, την παχυσαρκία και την οστεοπόρωση».

REAL NEWS: Πρόεδρος της ΝΔ: Θα "τελειώσω" τα Εξάρχεια από τον πρώτο μήνα

«"Η κυβέρνηση έχει αφήσει συνειδητά τη χώρα ανυπεράσπιστη σε διάφορους μπαχαλάκηδες, γιατί από εκεί αντλούσε εκλογική πελατεία"», τονίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του που κάνει πρώτο θέμα η εφημερίδα. Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει: "Δεν πρέπει να κλείσουν τα κανάλια. Είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία". Ακόμη, στη συνέντευξή του μιλάει μεταξύ άλλων για τους: Αλέξη Τσίπρα, Κώστα Καραμανλή, Γιώργο Παπανδρέου, Πάνο Καμμένο, Φώφη Γεννηματά, Σταύρο Θεοδωράκη και Βασίλη Λεβέντη.