[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

Κι από αύριο, ξανά χωρίς ΟΑΣΘ!

Σε επ' αόριστον επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο Σάββατο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ κι αφήνουν τη Θεσσαλονίκη χωρίς λεωφορεία!


Την απόφαση έλαβε, σήμερα, το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Οργανισμό. Ζητά να δοθούν, αμέσως, τα δεδουλευμένα 2.300 απασχολούμενων, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ. Η συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει από Δευτέρα, καθώς, όμως, η διοίκηση του ΟΑΣΘ συμφώνησε με την πρόταση Σπίρτζη κι αναμένεται η τελική απάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Η υπουργική πρόταση προβλέπει, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, να προκαταβάλει το Δημόσιο την αντισταθμιστική καταβολή (επιχορήγηση), του επόμενου μήνα και των κοινωνικών αντισταθμισμάτων του υπουργείου Παιδείας και τα χρήματα να αποδοθούν απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζόμενων. Αρχικά η διοίκηση του ΟΑΣΘ δήλωσε ότι δεν θεωρεί σύννομη την πρόταση, αλλά απέστειλε τον αριθμό του λογαριασμού μισθοδοσίας, ώστε να τοποθετηθούν τα χρήματα.

«Εμείς προχωράμε σε επίσχεση εργασίας, έως ότου πληρωθούμε», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης…
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]