Συνήθως μια συνάντηση πολιτικού αρχηγού με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης κινείται στη σφαίρα της εθιμοτυπίας: Από τη μία και την άλλη πλευρά ακούγονται τυπικές κουβέντες. 


Οι κινήσεις των πρωταγωνιστών είναι παρόμοιες. Ακόμη και οι φωτογραφίες είναι ίδιες. Πάρτε μια οποιαδήποτε φωτογραφία από τέτοια συνάντηση, βγάλτε τα κεφάλια, βάλτε όποια κεφάλια θέλετε στα σώματα και έχετε μια καινούργια φωτογραφία "συνάντησης".

Οι ίδιοι (θεσμικά) άνθρωποι κάθονται στις ίδιες θέσεις, με το ίδιο χαμόγελο και λένε τα ίδια πράγματα...

Στη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, όμως, τα εθιμοτυπικά ξεπεράστηκαν: Ο πρόεδρος της ΝΔ δε συνοδεύονταν από τους τοπικούς βουλευτές, αλλά από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, Γ. Κουμουτσάκο!

Μάλιστα, όταν διαπίστωσε πως στην αίθουσα της συνάντησης μπήκαν ο πολιτευτής Παν. Κοκόρης και το στέλεχος του κόμματος Βίκυ Νάκου, τους ζήτησε να βγουν έξω! Τελικά στην αίθουσα έμειναν μόνον αυτοδιοικητικοί (δήμαρχος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου) και ο γ.γ. του δήμου...




Όσο για τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που στηρίχθηκε από τη Ν. Δ., Σταύρο Καλαφάτη, βρίσκονταν στη συνεδρίαση του ΕΛΚ (είναι και μέλος της Επιτροπής Περιφερειών, αλλά και υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) κι έτσι συναντήθηκαν με τον κ. Μητσοτάκη λίγο αργότερα, στην επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση του δημάρχου με τον κ. Μητσοτάκη, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της Α Προβλήτας. Ο κ. Μπουτάρης επέμενε πως συζήτησε με όλους τους υποψήφιους επενδυτές, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν πως δεν τους ενδιαφέρει η συγκεκριμένη έκταση. Επέμενε, ακόμη, ότι στην Α Προβλήτα δεν υπάρχουν λιμενικές δράσεις και ζητούσε να στηριχθεί και από τη ΝΔ το αίτημα του δήμου για την παραχώρηση της έκτασης. Υπογράμμισε, δε, πως ήδη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε εξαγγείλει την παραχώρηση της Α Προβλήτας «στο λαό της Θεσσαλονίκης, για να συνεχιστούν οι πολιτιστικές δράσεις που, ήδη, γίνονται εκεί».

Επισήμως, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε πως, αν και δεν είναι φίλος της ΝΔ στηρίζει Μητσοτάκη γιατί είναι ο... καλύτερος, ενώ ο προέδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως αν και προέρχονται από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να τα βρουν "στο πλαίσιο της κοινής λογικής"... 
Γ. Π.