[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Στη Βουλή τα σενάρια μετακίνησης της μοίρας των Καναντέρ από τη ΘεσσαλονίκηΤον κίνδυνο να μείνει απροστάτευτη από αέρος η Βόρεια Ελλάδα έναντι ενδεχόμενων σοβαρών δασικών πυρκαγιών, επισημαίνει ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή σενάρια
που ανακινούνται από κυβερνητικές πηγές, για μετακίνηση της 383ης  Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης που εδρεύει στην 113 Πτέρυγα Μάχης από τη Μίκρα στην Ελευσίνα.


Ο κ. Καλαφάτης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών, ζητά να ξεκαθαριστεί επισήμως αν η κυβέρνηση προτίθεται να προβεί στη συγκεκριμένη μετακίνηση, αλλά και τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας που θα ληφθούν περαιτέρω στις περιοχές που θα μείνουν ακάλυπτες μετά την πιθανή μετακίνηση της 383ης Μοίρας.

«Η 383 ΜΕΕΑ στη Θεσσαλονίκη, αποτελουμένη από αεροσκάφη Καναντέρ CL-415, επιχειρεί από το 2006 από την 113 Π.Μ με κύρια αποστολή την πυρόσβεση, σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες στην έγκαιρη αντιμετώπιση και κατάσβεση δασικών πυρκαϊών, αναλαμβάνει  αποστολές έρευνας και διάσωσης, προσφέροντας έτσι σημαντικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς είναι η μοναδική σύγχρονη πτητική μονάδα που καλύπτει τις περοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θράκης, της Θεσσαλίας και του Βορείου Αιγαίου», υπογραμμίζει ο κ. Καλαφάτης.

Αναφερόμενος στην πιθανότητα μετακίνησης της Μοίρας στην Ελευσίνα, προσθέτει: «Η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού φαντάζει παράλογη και από άποψη κόστους, εφόσον μια πιθανή μετακίνηση των αεροσκαφών στην Ελευσίνα θα κοστίσει πολλά στον Έλληνα φορολογούμενο αλλά και από άποψη επιχειρησιακή, καθώς μια εκτεταμένη και ευαίσθητη περιοχή της χώρας θα μείνει εντελώς απροσταύτευτη έναντι του υψηλού κινδύνου των δασικών πυρκαγιών, αν αναλογιστεί κανείς και την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βόρειο Ελλάδα.»

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]