Κόντρα για τις εκλογές του... 2019 ανάμεσα σε Γιάννη Μπουτάρη και Σταύρο Καλαφάτη! Και μάλιστα με αναφορές στην... Σοβιετική Ένωση του Στάλιν!


Η κόντρα ξεκίνησε από την αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη που έδωσε, την Κυριακή, στη "Μακεδονία", ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Στη συνέντευξή του αυτή, αφού πίστωνε καλή επικοινωνία και καθόλου ουσία στη διοίκηση Μπουτάρη, στην ερώτηση για τις εκλογές του 2019, απαντούσε: "Αν από τις ανάγκες τις κοινωνίας προέκυπτε δίδυμο Καλαφάτη - Μπουτάρη, δεν θα έβαζα τα χρήματά μου στον δεύτερο"...

"Έχει αποτέλεσμα αυτή η πολιτική μας. Δεν ξέρω αν είναι επικοινωνιακό κόλπο. Και δεν κοστίζει απολύτως τίποτα", ισχυρίστηκε ο δήμαρχος. Υποστήριξε, ακόμη, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με σπασμένα πεζοδρόμια και ξεραμένα σιντριβάνια ή θέματα καθαριότητας στις απομακρυσμένες γειτονιές, όπως έλεγε στη συνέντευξή του ο κ. Καλαφάτης: "Αυτά μόνον εσύ τα βλέπεις. Ακούμε από όλον τον κόσμο ότι η Θεσσαλονίκη είναι καθαρή", υποστήριξε. Και... τα ΄ριξε στους πολίτες: "Αν έχουμε συμπολίτες που σιχαίνονται να σηκώσουν το καπάκι του κάδου, δε θα γίνει ποτέ καθαρή η πόλη. Τα σκουπίδια δεν πέφτουν από τον ουρανό. Τα κάνουμε εμείς. ¨Όταν πετάς το τσιγάρο! Κι εγώ το κάνω…", παραδέχτηκε.

Στην τοποθέτησή του επανέφερε θέμα τελεφερίκ ("το τελεφερίκ θα το μελετήσουμε για να εξυπηρετεί την αστική συγκοινωνία", είπε), υποστήριξε τη δανειοδότηση του δήμου ("είναι αντικατάσταση δανείων τα οποία πληρώνουμε 4, 5 και 7 τοις εκατό, ενώ με ενιαίο δάνειο θα πληρώνουμε τόκους 4 τοις εκατό κι αν δε συμφωνείτε το κάνετε καθαρά και μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους", υποστήριξε) και κατέληξε:

"Όσο για το αν θα ποντάριζες, Σταύρο, δε θα τα ποντάριζες, επειδή γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσεις. Κι ο Στάλιν να κατέβει πάλι θα κερδίσουμε, να το ξέρεις"! 

Η απάντηση Καλαφάτη

"Να αντιμετωπίζουμε την κριτική από το αντίπαλο μέσα από ψύχραιμο μάτι -και μάλιστα όταν η κριτική αυτή έρχεται με στοιχεία αταλάντευτα'. κάλεσε το δήμαρχο, στην τοποθέτησή του, ο κ. Καλαφάτης. Και πρόσθεσε: "Μας ενοχλεί όταν η επικοινωνία γίνεται εις βάρος της ουσίας των πραγμάτων".

Για τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, "αν πρέπει να πιστώνεται τα θετικά ο δήμαρχος, πρέπει να χρεώνεται και τα αρνητικά. Όχι στα άσχημα να λέμε 'φταίει ο κακός υπουργός, η κακή νομοθέτηση και δεν μπορώ να κάνω τίποτα'. Αλλά όταν υπάρχει κάτι καλό, όπως, για παράδειγμα η έκρηξη τουρισμού σε όλη τη χώρα, να πιστωνόμαστε το καλό κομμάτι Δεν μπορείς να έχεις και τα μεν και τα δε δικά σου, δήμαρχε".

Ο επικεφαλής των "Εντάξει" πρότεινε στο δήμαρχο να σκεφτούν "τι καλύτερο θα κάνουμε για τον κόσμο". Και κατέληξε, για το θέμα των εκλογών του 2019:

"Ό,τι και να λες εσύ, ό,τι και να λέω εγώ, το δίδυμο των εκλογών του 2019 θα παίξει σε επίπεδο ουσίας κι όχι επικοινωνίας. Κι εκεί είσαι χαμένος εσύ, δήμαρχε"!