Τα λόγια πράξη έκανε ο επικεφαλής της δημοτικής δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης. Κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για την επίθεση και τους βανδαλισμούς που έγιναν, χθες, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.


Τη μήνυση συνυπογράφουν επτά, από τους εννιά (εκτός του ίδιου), σύμβουλοι της παράταξης: Δημήτρης Κούβελας, Εφραίμ Κυριζίδης, Σωκράτης Δημητριάδης, Στέφανος Γωγάκος, Σωσώ Αδαμίδου – Γκιουλέκα, Δημήτρης Ράπτης και Στάθης Παντελίδης. Απουσίαζαν για επαγγελματικούς λόγους οι σύμβουλοι Στέλλα Αβραμίδου και Νίκος Ζεϊμπέκης -σε ταξίδι εκτός Θεσσαλονίκης.

Στη μήνυση υπογραμμίζουν ότι ως δημοτικοί σύμβουλοι οι εγκαλούντες έχουν έννομο συμφέρον από την κατάθεση της έγκλησης. Τονίζουν ότι διαπράχθηκαν τα αδικήματα τόσο της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας 381 και 382 παρ. 1και 3 του Π.Κ. αλλά και της διαταράξεως οικιακής ειρήνης του άρθρου 334 παρ. 3.  

«Τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα κρεσέντο ανομίας, παρανομίας και αξιοποίνων πράξεων και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Περίσσεψαν τα λόγια και τα ευχολόγια αλλά από πράξεις μηδέν. Πριν από δυο μέρες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωνε ότι όσα συμβαίνουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με το No Border Camp είναι “απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις”. Τα γεγονότα τον διέψευσαν», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Χαρακτήρισε το χτύπημα στο Δημαρχιακό Μέγαρο χτύπημα στη Δημοκρατία και μίλησε για ευθύνες του δήμου:

«Η διοίκηση του δήμου, αλλά και ο δήμαρχος, αρκέστηκαν μόνο στα λόγια. Τον καλέσαμε κι εχθές, τον καλούμε και τώρα, για να καταθέσουμε από κοινού μήνυση κατά παντός υπεθύνου για όσα τραγικά έγιναν στο δημαρχιακό μέγαρο. Νιώθω ότι είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους δημότες, αλλά για να περάσουμε το μήνυμα ότι στη Θεσσαλονίκη δεν περνά η ανομία. Με αυτόν τον τρόπο υπερασπιζόμαστε την περιουσία του δήμου, των δημοτών, αλλά και το κύρος της ίδιας της πόλης», υπογράμμισε.

Αμέσως μετά, ο κ. Καλαφάτης επισκέφθηκε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, για το ίδιο θέμα.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Καλαφάτη: