Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή τη θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση ότι η κυβέρνηση μετακυλάει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους -τους οποίους ταυτίζει με τους ευπορότερους, γιατί γι' αυτό ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο. 


Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Ν.Δ. και του Ποταμιού. Ωστόσο και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις τους κράτησαν αποστάσεις ή αναίρεσαν το επιχείρημά του ότι η κυβέρνηση μεροληπτεί υπέρ των ασθενέστερων.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι όσο βυθίζεται στα αδιέξοδά της τόσο περισσότερο διχάζει. «Ο κ. Κυρίτσης είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα. Το αποκρουστικό πρόσωπο του διχασμού, του φθόνου και του μίσους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «η βουλιμία για εξουσία τούς οδηγεί στο να διχάζουν τους Έλληνες». «Όσο περισσότερο φορτώνουν βάρη στον ελληνικό λαό, όσο περισσότερο βυθίζονται στα αδιέξοδά τους τόσο περισσότερο υβρίζουν και διχάζουν. Το κάνουν συνειδητά. Το κάνουν απροκάλυπτα. Το κάνουν κυνικά. Αυτή είναι η στρατηγική τους», συμπληρώνεται.

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ τής χρεώνει ότι «είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η οποία διόγκωσε την ανεργία, τσάκισε τα αδύναμα στρώματα, κατέστρεψε το κράτος πρόνοιας και οδήγησε χιλιάδες πολίτες σε απόγνωση».

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η Νέα Δημοκρατία «αντιστρατεύεται μια οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα προστατεύει τους αδύναμους, θα κατανέμει δίκαια τα βάρη και θα μεριμνά για εκείνους που επλήγησαν από τη διακυβέρνησή της.

«Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Επίθεση στα φτωχά και μεσαία στρώματα, απολύσεις, ασυλία στους μεγαλοφοροφυγάδες και τους διαπλεκόμενους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άραγε τον Στ. Παπασταύρου, τη λίστα Λαγκαρντ ή την τροπολογία-δώρο στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια των καναλαρχών;», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.  

«Πες τα Χρυσόστομε» είναι το δηκτικό σχόλιο του Ποταμιού. «Ο κ. Κυρίτσης λέει τα προφανή», αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του για να προσθέσει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη επί της μαντάμ Μέρκελ και του Ολαντρέου καταπολέμησε τη φοροδιαφυγή των πλουσίων, εξαφάνισε την διαφθορά, έδωσε δουλειά στους άνεργους, απάλλαξε τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους μεροκαματιάρηδες από δυσβάστακτους φόρους, κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ και γύρισε τον μηνιαίο μισθό στα 751 ευρώ! Ήδη ζούμε σε άλλη Ελλάδα, αυτή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ας το γιορτάσουμε. Με προσλήψεις βέβαια. Έχει μείνει κανένα τρολ αδιόριστο; Κανένας Καρανίκας; Κανένα ανίψι; Μπα όλοι βολεύτηκαν. Ας το γιορτάσουμε λοιπόν διπλά».