Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης θα εκπροσωπήσει και φέτος την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ (Πετοσφαίριση) που θα διεξαχθεί στην Σερβία (25 Ιουνίου - 3 Ιουλίου) επιτυγχάνοντας με αυτή του την συμμετοχή,
ένα μοναδικό ρεκόρ που δεν έχει επιτύχει άλλοτε κανένα σχολείο απ όσα συμμετέχουν.

Είναι η 7η συνεχής συμμετοχή των αγοριών του Ελληνικού Κολλεγίου στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα του Βόλεϊ (διεξάγεται ανά δύο χρόνια) και η 3η συνεχής των κοριτσιών που έχουν καταφέρει το 2014, να κατακτήσουν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην διοργάνωση της Πορτογαλίας.

Οι ομάδες των αγοριών και των κοριτσιών του Ελληνικού Κολλεγίου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Σερβία μετά την επικράτησή τους στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Βόλεϊ που διεξήχθησαν πρόσφατα στην Κύπρο.

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στους εφετινούς Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Πετοσφαίρισης έφυγε όπως και πέρυσι με τα δύο τρόπαια αγκαλιά σε αγόρια και κορίτσια σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους που δεν κατάφεραν να πάρουν την ρεβάνς για τον περυσινό χαμένο τελικό και πάλι κόντρα στην ίδια ομάδα.

Τα αγόρια πήραν το κύπελλο επικρατώντας με 3-0 σετ της Σχολής Μωραΐτη στον τελικό νικώντας με το ίδιο σκορ (25-17) και στα τρία σετ. Η ομάδα των αγοριών του Κολλεγίου αναδείχθηκε στην Λάρνακα πρωταθλήτρια των Σχολικών Αγώνων Πετοσφαίρισης για τέταρτη συνεχή χρονιά τα τελευταία πέντε χρόνια ενώ ο Κώστας Καπετανίδης αναδείχθηκε MVP του Πρωταθλήματος.

Στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι, παίρνουν μέρος 32 χώρες, χωρισμένες σε 8 ομίλους. Στον όμιλο της Ελλάδας βρίσκονται οι πρωταθλήτριες ομάδες των σχολείων της διοργανώτριας Σερβίας, της Κύπρου και της Πολωνίας(προκρίνονται οι δύο πρώτες).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων βόλεϊ του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης είναι:

Τα κορίτσια: Δροσοπούλου, Πήττα, Καραγκούνη, Παπαδοπούλου, Γουγούση, Τζιαρλή, Καλαγασίδη, Πανταζή, Παπαφωτίου Καρακατσιάνη, Ξανθοπούλου, Καραγιάννη, με προπονητές τους Ιωαννίδη Ε. και Καψαμπέλη Δ.

Τα αγορια: Χρηστινίδης, Φωτιάδης, Χρηστάκος, Τζιουμάκας, Ζαΐνης, Καπετανίδης, - Μπουράκης, Καΐλης, Κουντουρέτης, Τζιάβρας, Τσάτσαλος, Μπούτος, με προπονητές τους Κ. Ιωαννίδη και Κεχαγιάς Μ.