Με μελανά χρώματα περιέγραψε, το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Ηλίας Αρκούδης, την κατάσταση που επικρατεί σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, σχετικά με τις υποχρεώσεις των ομάδων.


Μιλώντας στο Αθλητικό Μετρόπολις, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε πως οι μισές ομάδες έχουν πρόβλημα αδειοδότησης!

«Με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, ο Άρης δεν μπορεί να πάρει άδεια από εμάς. Και επειδή έχω τοποθετηθεί κατ' επανάληψη, είπαμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε όριο για να πάρει ο Άρης το πιστοποιητικό από εμάς για να παίξει στη Β' Εθνική», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως αυτή η αλλαγή στάσης δεν αφορά μόνον τον Άρη. Όπως πρόσθεσε, έχουν.. χαθεί τα ίχνη 150 ΠΑΕ που βρίσκονται υπό εκκαθάριση! Δεν υποβάλουν τα απαραίτητα έγγραφα στο υπουργείο Ανάπτυξης, δεν ορίζουν εκκαθαριστές, παραμένουν εγγεγραμμένες στο ΓΕΜΗ, ή δε λύνουν τις εκκαθαρίσεις. Το ίδιο πράττουν και... 15 ΚΑΕ!

«Αν θέλουμε να μιλήσουμε ειλικρινά αυτή τη στιγμή, στις μισές εταιρείες Α' και Β' Εθνικής πρέπει να γίνει μήνυση από τον αρμόδιο υπουργό να ανακληθεί η άδεια, γιατί τα ίδια κεφάλαια έχουν πέσει κάτω από το 10%. Το ίδιο και στην πλειοψηφία των ΚΑΕ συμπεριλαμβανομένων των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Όταν από τις 14 ΚΑΕ υποβάλλουν χαρτιά στο ΓΕΜΗ μόνο έξι», τόνισε ο κ. Αρκούδης! Και συμπλήρωσε: «Με βάση το περσινό ισολογισμό, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια έξι εκατομμύρια και ο Παναθηναϊκός αρνητικά πέντε εκατομμύρια. Κατ' επανάληψη, το Υπουργείο Εμπορίου έχει κάνει την ερώτηση για ανάκληση αδειών. Ποιος, όμως, θα πάρει την ευθύνη να ανακαλέσει την άδεια του 80% των ΠΑΕ και ΚΑΕ συμπεριλαμβανομένων όλων των μεγάλων»

Σύμφωνα με το μέλος της ΕΕΑ, υπάρχουν εταιρείες που πρωταγωνιστούν στη Football League και έχουν πέντε χρόνια να υποβάλλουν στοιχεία στο υπουργείο Ανάπτυξης -κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να ανακληθούν οι άδειές τους! 

Όσο για τη νομοθεσία, παραδέχεται πως δεν είναι απολύτως σαφής κι έτσι υπάρχουν αντικρουόμενες γνωμοδοτήσεις, τις οποίες χρησιμοποιούν οι παράγοντες: Άλλες αναφέρουν ότι μπορεί να ιδρυθεί ΠΑΕ χωρίς να λήξει η παλιά κι άλλες ακριβώς το αντίθετο...

Ειδικά για τη Football League, σημείωσε: «Σε πέντε ΠΑΕ της Football League απαγορεύτηκε να συμμετέχουν στο στοίχημα γιατί έχουν σοβαρές ενδείξεις συμμετοχής σε χειραγωγημένους αγώνες. Άλλες πέντε τις συζητούμε τώρα με σοβαρά στοιχεία από την UEFA. Και μιλάμε για δέκα από τις 18 ΠΑΕ. Είναι τυχαίο που δύο ΠΑΕ της Β' Εθνικής αποχώρησαν; Που μία αγωνίζεται χωρίς εγγυητική, εννοώ την Παναχαϊκή και άλλη μια δεν έπαιξε γιατί δεν είχε να πληρώσει τους διαιτητές; Πρέπει να εξυγιανθεί το σύστημα με οποιοδήποτε κόστος».