Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων τον 8ο Αριστοτέλειο δρόμο και τον θεσμό πλέον «ΑΠΘ την Κυριακή» το προσεχές σαββατοκύριακο.

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ, στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων, διοργανώνει δρόμο υγείας στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου με την επωνυμία «8ος Αριστοτέλειος Δρόμος» το Σάββατο 14 Μαΐου 2016.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η συμμετοχή και η ευαισθητοποίηση για κίνηση, φυσική δραστηριότητα και καλύτερη ποιότητα ζωής των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας (φοιτητών και εργαζομένων) αλλά και των κατοίκων της πόλης γενικότερα.

Ο θεσμός του «ΑΠΘ την Κυριακή» ανοίγει για ακόμα μια χρονιά το Πανεπιστήμιο για τους πολίτες και το μετατρέπει στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της χώρας. Τη φετινή χρονιά στις 15, 22 & 29 Μαΐου οι δράσεις του «ΑΠΘ την Κυριακή» αποκτούν επετειακό χαρακτήρα και όλοι μαζί θα έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε τα πάνω από 90 χρόνια ζωής, προσφοράς και δημιουργίας του ΑΠΘ, του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της Ελλάδας.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το σημαντικό εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό έργο του Πανεπιστημίου μας μέσα από πειράματα, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία, αρχεία και συλλογές του Πανεπιστημίου, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και παρουσιάσεις.