«Δήμαρχος και κυβέρνηση ψαρεύουν σε θολά νερά στο Θερμαϊκό! Στην υπόθεση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, σε κάθε βήμα που κάνουν κυβέρνηση και δήμος
ρίχνουν όλο και περισσότερη ομίχλη στο τοπίο, παρά ξεκαθαρίζουν την κατάσταση. Όσο για τον δήμαρχο, ας μη διεκδικεί το ρόλο του όψιμου αγωνιστή. Η μόνη ουσιαστική πράξη διεκδίκησης ήταν η συζήτηση που έγινε στη Βουλή».


Αυτό υπογράμμισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος, με την ιδιότητα του βουλευτή κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, για το θέμα, στην οποία απάντησε ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας. Με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι «το ενδιαφέρον του δημάρχου έρχεται… κατόπιν εορτής. Αλλά και οι χειρισμοί του αποδεικνύονται μη ορθόδοξοι. Με τον τρόπο με τον οποίο κινείται, εκτός θεσμικού πλαισίου, με χειρισμούς εντελώς ακατάλληλους, το μόνο που μπορεί να αποσπάσει είναι υποσχέσεις που θα δοθούν στους διαδρόμους υπουργείων, χωρίς αντίκρισμα. Εξάλλου, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε φείδεται υποσχέσεων».

Ο κ. Καλαφάτης υπογραμμίζει ότι ο ίδιος και η παράταξή του ενδιαφέρονται «να υπάρχει ανοικτή πρόσβαση στον Α Προβλήτα για τον πολίτη και να προχωρήσει η επένδυση, χωρίς να καθυστερήσει από οποιαδήποτε όψιμη δημοτική διεκδίκηση. Κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό».

Και καταλήγει: «Ακόμη και το όψιμο ενδιαφέρον του δημάρχου διέπεται από τη φιλοσοφία του “όπως λάχει”. Είναι αλήθεια ότι μόλις σήμερα αποφάσισε ο δήμαρχος να συσταθεί επιτροπή για να δει τι θα κάνει τον Α Προβλήτα εάν και εφόσον παραχωρηθεί στο δήμο; Είναι αλήθεια ότι οι μελλοντικές χρήσεις που ονειρεύεται είναι –αυτήν τη στιγμή- σχέδια επί χάρτου; Είναι στις σκέψεις του δημάρχου η θέσπιση αντιτίμου για την είσοδο στον Α Προβλήτα είτε με την… αξιοποίηση τηλεσκοπίων είτε χωρίς αυτήν»;