[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας η 9η βιβλιοθήκη από τους Journalists ActingΣτο γνωστό για τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα, Κάτω Νευροκόπι Δράμας, θα εγκαινιαστεί η ένατη βιβλιοθήκη του Δικτύου Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» (Journalists Acting).

Σ΄ έναν χώρο μεγαλύτερο των 80 τ.μ. δημιουργήθηκε η νέα βιβλιοθήκη, με την ευγενική χορηγία των Ιkea του ομίλου Fourlis (Μέγας Χορηγός), με σκοπό να καλλιεργήσει την αγάπη για το βιβλίο στα 450 παιδιά της περιοχής.

Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κτήριο του Επαγγελματικού Λυκείου και είναι στο σχολικό συγκρότημα με το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο. Τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στις 12.30, όπου και θα παραδοθεί η βιβλιοθήκη στους μικρούς και μεγάλους φίλους της περιοχής.

H ένατη βιβλιοθήκη στο Κάτω Νευροκόπι έγινε πραγματικότητα χάρη στην πολύτιμη βοήθεια εταιρειών, φορέων χορηγών και ιδιωτών καθώς και του δήμου Κάτω Νευροκοπίου. Τον σχεδιασμό, την επίπλωση και διακόσμηση ανέλαβε η γνωστή εταιρία επίπλων, που στηρίζει τις συγκεκριμένες δράσεις.

Το Κάτω Νευροκόπι καταλαμβάνει συνολικά έκταση 872 τ.χλμ. και είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της Ελλάδας.

Το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» (Journalists Acting) ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014 από 23 δημοσιογράφους. Επιδίωξη του Δικτύου είναι η δρομολόγηση, ανά διετία, πρωτοβουλιών εθελοντικού χαρακτήρα, που στόχος είναι να κομίζουν μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στις τοπικές κοινωνίες.

Η πρώτη πρωτοβουλία του Δικτύου αφορά τη δημιουργία δέκα πλήρως εξοπλισμένων παιδικών και νεανικών βιβλιοθηκών σε ισάριθμες ακριτικές ή απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να προσφέρει βιβλία ή άλλο υλικό απευθείας στους δικαιούχους, μπορεί να επικοινωνήσει με το Δίκτυο στη διεύθυνση journalistsacting@gmail.com ή να αναζητήσει πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://journalistsacting.org/ και στη σελίδα της ομάδας των εθελοντών στο Facebook.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]