Άρχισε η συνεργασία FIMS – Διαβαλκανικού για τους διεθνείς αθλητές

Ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και του Διαβαλκανικού, Β. Μπαρδής, παραλαμβάνει το σήμα της FIMS, από τον πρόεδρό της, Φ. Πιγκότζι(αριστερά)

«Είμαι πολύ ευτυχής που στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πλέον ένα Κέντρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Αθλητιατρικής για τους αθλητές μας», δήλωσε ο πρόεδρος της  FIMS,
καθ. Φάμπιο Πιγκόζι, στην τελετή ανακήρυξης του Ιατρικού Διαβαλκανικού, ως συνεργαζόμενου Κέντρου. Η FIMS,  με έδρα τη Γενεύη, αποτελεί τον επίσημο σύμβουλο της  Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο τον αθλητή ένα οργανωμένο Αθλητιατρικό Κέντρο, μετέφερε ως εμπειρία στην εκδήλωση, ο δύο φορές Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαϊδης: «Εάν δεν υπήρχε η βοήθεια που μου πρόσφερε το Ιατρικό Διαβαλκανικό και προσωπικά ο πρόεδρός του, Γ. Αποστολόπουλος και ο αθλητίατρος Σ. Γαλιτσάνος, «δεν θα συμμετείχα τέσσερις φορές στους Ολυμπιακούς αγώνες», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της FIMS: «Κατά την άποψή μου, η FIMS έκανε την καλύτερη επιλογή με το Ιατρικό Διαβαλκανικό. Έτσι θα σωθούν πολλές καριέρες στους αγώνες».
Την παραπάνω άποψη ενστερνίστηκε μεταφέροντας την εμπειρία του και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Πέτρος Πασσαλής: «Μετά από ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό, χάρη στην αποκατάσταση που έκανα στο Ιατρικό Διαβαλκανικό κατόρθωσα να συνεχίσω για άλλα 6 χρόνια σε υψηλό επίπεδο, να έχω τα πόδια μου γερά και να γυμνάζομαι μέχρι σήμερα».
Στην εκδήλωση ανακήρυξης  του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης ως συνεργαζόμενου Κέντρου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Αθλητιατρικής, η εκπροσώπηση της FIMS ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εκτός από τον πρόεδρό της, Φάμπιο Πιγκόζι, παρέστησαν τα μέλη του Δ.Σ, Τζουάου Πάουλο Ντι Αλμέϊντα και Κωνσταντίνος Νάτσης καθώς και ο επιστημονικός διευθυντής και υπεύθυνος του Κέντρου Αναφοράς Anti – Doping έρευνας της FIMS, καθ. Γιάννης Πιτσιλάδης.  

Τους επίσημους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και του Ιατρικού Διαβαλκανικού, κ. Βασίλειος Μπαρδής, υπογραμμίζοντας ότι ο μεγαλύτερος Όμιλος παροχής ιδιωτικής Υγείας στην Ελλάδα, «αποτελεί και τον μεγαλύτερο ιατρικό χορηγό αθλητικών σωματείων στη χώρα». Καλωσόρισε τη συνεργασία με τη FIMS, τονίζοντας ότι η Παγκόσμια Συνομοσπονδία επέλεξε ένα από τα καλύτερα νοσηλευτήρια, το Ιατρικό Διαβαλκανικό, για να την εκπροσωπήσει στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στην αντιφώνησή του ο πρόεδρος της FIMS, καθηγητής Φάμπιο Πιγκόζι, υπογράμμισε πώς στόχος δημιουργίας του δικτύου 22 συνεργαζόμενων Κέντρων Αθλητιατρικής σε τέσσερις ηπείρους και του εξειδικευμένου Κέντρου αντι-doping στη Βρετανία, είναι η διασφάλιση της υγείας των διεθνών αθλητών, με έμφαση στην παροχή εκπαίδευσης προς τους νέους, ώστε να παραμείνουν «καθαροί». Επίσης, ο κ. Πιγκόζι ανακοίνωσε ότι Θεσσαλονικιός, μέλος του Δ.Σ της FIMS, καθ. ΑΠΘ Κωνσταντίνος Νάτσης, επιλέχθηκε από τη FIMS να τεθεί ως επικεφαλής του παγκόσμιου συνεδρίου της, που θα διενεργηθεί το 2020 στην Αθήνα.

Χαιρετίζοντας ο καθηγητής του Μπράϊτον, Γιάννης Πιτσιλάδης, εξέφρασε τη χαρά του για τα αυθεντικά συναισθήματα που μετέφεραν οι ίδιοι οι αθλητές στην εκδήλωση και υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο όλων, είναι να αντιμετωπιστεί το δύσκολο πρόβλημα του doping που καταστρέφει τον αθλητισμό.

Ο υπεύθυνος του Κέντρου Αθλητιατρικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού και πρόεδρος της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδας, ιατρός Σίμος Γαλιτσάνος,  ξενάγησε τους παριστάμενους στις εγκαταστάσεις του Κέντρου το οποίο εμπιστεύονται εδώ και 20 χρόνια Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές, αθλητές και ομάδες, αλλά και «φυτώρια» ομάδων από όλη τη Β. Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παρέστη η ηγεσία πολλών ποδοσφαιρικών, καλαθοσφαιρικών και πετοσφαιρικών σωματείων της Θεσσαλονίκης και Μακεδονίας.

Από Δελτίο Τύπου

Σχόλια