Από αύριο η νέα απεργία των δημοσιογράφωνΜε ένα μικρό διάλειμμα, σήμερα, προφανώς για να εκδοθούν τα Κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων, που έχουν και το μεγάλο κομμάτι της πίτας της διαφήμισης, συνεχίζεται από αύριο η απεργία των δημοσιογράφων.


Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΣΗΕΜ-Θ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Ομοσπονδία μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό στη Βουλή.

Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, διαδικτυακά ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, στα Γραφεία Τύπου και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) απεργούμε από τις 06.00 της Κυριακής 24 Απριλίου μέχρι τις 06.00 της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Κατά το τριήμερο της απεργίας επιτρέπεται:

– Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.
– Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων έχουν τη δυνατότητα για απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), όπως και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ροή ειδήσεων.

Η κάλυψη των θεμάτων, η μετάδοση και οι αναρτήσεις θα γίνουν σε αυτά τα απεργιακά δελτία ΜΟΝΟ από το απολύτως απαραίτητο συντακτικό προσωπικό ασφαλείας. Οι δημοσιογράφοι που θα απασχοληθούν σε αυτά θα αναγγελθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ από τους προϊσταμένους κάθε ΜΜΕ, και τα ονόματά τους θα προωθηθούν από την Ένωση στην ΠΟΕΣΥ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, στην ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει ότι παρακολουθεί με προσοχή τις παραβιάσεις της απεργίας που σημειώνονται κυρίως στον διαδικτυακό χώρο, αλλά όχι μόνο σε αυτόν. Να σημειωθεί ότι, στην τελευταία 48ωρη απεργία η πλειοψηφία των site σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα, αναρτούσε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ειδήσεις, σε τακτά χρονικά διαστήματα, το περιεχόμενο των οποίων δεν περιορίζονταν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ή τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν τηρήθηκε ο χρονικός περιορισμός.

Επίσης να σημειωθεί ότι, χθες το απόγευμα, ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ έκανε, αρχικά, λόγο για νέα 24ωρη απεργία την Μ. Τρίτη, όμως λίγο μετά τα... μεσάνυχτα ήρθε νέα ενημέρωση για την απεργία που αρχίζει από αύριο, Κυριακή των Βαΐων. Φαίνεται πως θα ακολουθήσει πραγματικός Γολγοθάς, μόνον που στην περίπτωση του Ασφαλιστικού Ταμείου των Δημοσιογράφων θα μείνουμε στην Σταύρωση και την Ταφή και δε θα ακολουθήσει Ανάσταση...

Σχόλια