ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία είναι από το αρχείο και δεν έχει σχέση με το θέμα
Χιλιάδες αμνοερίφια, χωρίς σφραγίδες, εντοπίστηκαν σε σφαγεία και επιχειρήσεις πώλησης και διάθεσης κρεάτων της Βόρειας Ελλάδας!


Όπως ανακοινώθηκε από τα υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, δεκάδες είναι οι περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα:

  • Σε Γεωργική-Κτηνοτροφική Επιχείρηση (Σφαγείο) βεβαιώθηκαν πέντε παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ 430 αρνιά δεν έφεραν την προβλεπόμενη σήμανση και δε συνοδεύονταν από πιστοποιητικά διακίνησης προς σφαγή.
  • Σε εταιρεία της Β. Ελλάδας που δραστηριοποιείται στο Χονδρικό Εμπόριο Κρέατος, προϊόντων κρέατος και σε εκτροφή αιγοπροβάτων βρέθηκαν 5.302 αμνοερίφια, ενώ έπρεπε να είναι... 7.302 και σχεδόν το σύνολο  των ζώων δεν έφεραν την προβλεπόμενη σήμανση(καρτελάκι) για να αποδεικνύεται πού γεννήθηκαν, πού μεγάλωσαν και τι τροφές κατανάλωναν. Επίσης, ο στάβλος δεν είχε άδεια λειτουργίας.
  • Σε σφαγείο στη Β. Ελλάδα βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις καθώς δύο τόνοι και 200 κιλά νωπού βοοειδούς κρέατος δεν δικαιολογούνταν από τα τιμολόγια. Επίσης, δεσμεύτηκαν ένας τόνος και  900 κιλά βόειου κρέατος τα οποία δεν έφεραν την ετικέτα με τις προβλεπόμενες σημάνσεις.

Επίσης, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην αγορά της Θεσσαλονίκης και στην περιοχή της Κεντρικής λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης  ελέχθησαν 35 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν εννιά) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, δύο από τις επιχειρήσεις δεν είχαν άδεια λειτουργίας, ενώ από κλιμάκια Τροχαίας βεβαιώθηκαν επτά τροχονομικές παραβάσεις.

Να σημειωθεί ότι οι αρχές έχουν προβληματιστεί ιδιαίτερα από το γεγονός ότι διατίθενται μεγάλες ποσότητες αμνοεριφίων σε πολύ χαμηλή τιμή κι εξετάζεται το ενδεχόμενο τα σφάγια να μην είναι ελληνικά, αλλά εισαγόμενα από όμορες χώρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία είναι από το αρχείο και δεν έχει σχέση με το θέμα