Την Κυριακή 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν, τελικά, στη Θεσσαλονίκη, οι εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά!


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την έντονη αντίδραση του "στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και την απόφαση της να μεταθέσει την Εργατική Πρωτομαγιά την τρίτη ημέρα του Πάσχα", τονίζοντας πως "η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα".

Έτσι, ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΕΚΘ, θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της επετείου για τα 80 χρόνια από τον ηρωικό Μάη του 1936 την Κυριακή 8 Μαΐου στις 11:00 το πρωί μπροστά από το Ε.Κ.Θ. και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Εργάτη (μπροστά από το κτίριο του ΕΚΘ). 

Το ΕΚΘΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την 24ωρη Γενική Απεργία που πραγματοποιούν την Κυριακή 8 Μάιου, κατά της επιβολής της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

"Η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Απεργία που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τη δογματική εμμονή της, σε μέτρα και πολιτικές που εξαθλιώνουν τους πολίτες και βάζουν ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.