Με ένα ολοήμερο αφιέρωμα στον ρηξικέλευθο Γερμανό συγγραφέα Γκέοργκ Μπύχνερ συνεχίζονται τα “Big Days” από το ΚΘΒΕ την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Στο πλαίσιο των Big Days,
το ΚΘΒΕ διοργανώνει μια σειρά δράσεων με στόχο να «συστήσει» στο κοινό σημαντικούς συγγραφείς του παγκόσμιου δραματολογίου, έργα των οποίων παρουσιάζονται αυτή την θεατρική περίοδο στις σκηνές του.

Ο «Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ, έργο -σταθμός του γερμανικού θεάτρου που, αν και γράφτηκε το 1836, επηρέασε το θεατρικό τοπίο του εικοστού αιώνα όσο λίγα, παρουσιάζεται με επιτυχία στο Βασιλικό Θέατρο σε νέα μετάφραση του Αντώνη Γαλέου, σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη, σκηνικά-κοστούμια του εικαστικού Αλέξανδρου Ψυχούλη, μουσική του Μίνου Μάτσα και δραματολογία της Λουίζας Αρκουμανέα.

Στο 4ο Big Day του ΚΘΒΕ συμμετέχουν θεατρολόγοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, πανεπιστημιακοί και εκπαιδευτικοί με workshops, εργαστήρια χοροθεραπείας, μουσικοκινητικά θεατρικά δρώμενα, προβολή ταινιών και ενδιαφέρουσες αναγνώσεις και συζητήσεις, έχοντας ως κοινό στόχο τη βαθύτερη γνωριμία του κοινού με τον Γκέοργκ Μπύχνερ.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή του ΚΘΒΕ για την πραγματοποίηση του θεματικού αφιερώματος “Big Day-Μπύχνερ” είναι οι εξής πολιτιστικοί και πολιτισμικοί φορείς της πόλης: Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Δραματική Σχολή ΚΘΒΕ, Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, Μουσείο Κινηματογράφου και το Βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία.