Στη Θεσσαλονίκη είναι στραμμένα τα βλέμματα όσων ασχολούνται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί;


Πρώτον επειδή σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανοίγει τα χαρτιά του για το αν θα στηρίξει ή όχι κάποια από τις δύο υποψηφιότητες.

Δεύτερον, επειδή εδώ, στη Θεσσαλονίκη, θα βρίσκονται και οι δύο διεκδικητές της προεδρίας της Ν.Δ., με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να παραχωρεί συνέντευξη Τύπου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συναντάται με «γαλάζια» στελέχη.

Γιατί τόση φασαρία με τον Τζιτζικώστα; Επειδή, φυσικά, έλαβε 82.000 (20,3%) από το σύνολο των 404.000 ψήφων της πρώτης Κυριακής. Οι άνθρωποι αυτοί, θεωρούνται ως έχοντες ιδιαίτερες σχέσεις με την καραμανλική πτέρυγα της Ν.Δ. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που επιλέξει ουδέτερη στάση ή προκρίνει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τότε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής θα έχει προβάδισμα. Αντίθετα, αν στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως λέγεται ότι του έχουν εισηγηθεί ορισμένοι συνεργάτες του, τότε οι εκλογές αναμένεται να μεταβληθούν σε ντέρμπι όπου θα είναι δύσκολο να υπάρξουν προγνωστικά.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης πριν από τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα(αυτές θα γίνουν στις 13.30 στην Περιφέρεια) και συγκεκριμένα στις 11:30 στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace» της Θεσσαλονίκης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στη συμπρωτεύουσα όπου πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους κοινωνικών, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Συναντάται διαδοχικά με δημάρχους, διοικήσεις επιμελητηρίων, στελέχη του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου, περιφερειακούς συμβούλους της Κεντρικής Μακεδονίας, επικεφαλής επιστημονικών φορέων, εκπροσώπους πολυτέκνων και άλλων κοινωνικών ομάδων.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται σήμερα στην πόλη, προκειμένου να παραστεί αύριο στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης. Θα έχει και αυτός συναντήσεις με «γαλάζια» στελέχη και μέλη του κόμματος.