Παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρίας, τελικά, οι επιβάτες της πτήσης της Aegean που πετούσαν το πρωί από την Αθήνα για τη Μαδρίτη, έφθασαν στα σπίτια τους το... βράδυ...


Από ένα λάθος στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", στο αεροσκάφος επετράπη η επιβίβαση επιβάτιδας που είχε περάσει, μεν, από τον έλεγχο αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως ίσως είχε "ύποπτη" αποσκευή. Το αποτέλεσμα ήταν το αεροπλάνο να κατευθυνθεί στη Μαγιόρκα κι εκεί οι επιβάτες, μετά από παραμονή μισής ώρας στις θέσεις τους, να αποβιβαστούν για να τους γίνει σωματικός έλεγχος κι έλεγχος επιβατών.

Ο έλεγχος διήρκεσε ώρες και το αεροσκάφος, τελικά, προσγειώθηκε στη Μαδρίτη γύρω στις... 18.30 ώρα Ελλάδος (είχε αναχωρήσει στις 9.30)! Μάλιστα, σε όλη την παραμονή των επιβατών στη Μαγιόρκα, δεν εμφανίστηκε κάποιος από την εταιρία για να τους συμπαρασταθεί, με αποτέλεσμα ακόμη και για λίγο νερό, οι επιβάτες να απευθύνονται στους Ισπανούς αστυνομικούς!

Κανείς δεν περίμενε τους επιβάτες και στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, ενώ αυτοί που , συνεχώς, ζητούσαν συγνώμη, ήταν το πλήρωμα, το οποίο, πάντως, δεν ήταν σε θέση να κάνει κάτι παραπάνω.

Παράπονα υπάρχουν και για την ενημέρωση των επιβατών, καθώς έμαθαν, τελικά, το τι συνέβη από τηλεφωνήματα σε συγγενείς τους στην Ελλάδα λίγο πριν απογειωθούν από τη Μαγιόρκα.

Επίσης, αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν να προλάβουν πτήση ανταπόκρισης από τη Μαδρίτη, την οποία, φυσικά, έχασαν...