Τρόπους να μην καταβάλει ως την... Τρίτη, το ιλιγγιώδες ποσό των 16,5 εκατ. ευρώ, αναζητά η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης!




Πρόκειται για έλλειμμα που διαπιστώθηκε από την οικονομική επιθεώρηση στα δημοτικά ταμεία ως αποτέλεσμα της πολύκροτης υπόθεσης της υπεξαίρεσης, για την οποία καταδικάστηκε ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Είναι χρήματα από παρακρατημένες εισφορές υπαλλήλων της περιόδου 1999 - 2008, οι οποίες δεν αποδόθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η Οικονομική Επιθεώρηση ζητά τα 6,9 εκατ. ευρώ της κύριας οφειλής και άλλα 9,6 εκατ. ευρώ, από πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης υποστηρίζει ότι από την Επιθεώρηση «είναι εξόφθαλμα παράνομοι, αφού βάσει της νομοθεσίας που εξετάζουμε τα πρόστιμα δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 100% της κυρίας οφειλής». Σε δηλώσεις του στην Βαρβάρα Ζούκα για την εφημερίδα "Μακεδονία" είπε πως ζήτησε επείγουσα  συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκο Κουτεντάκη.