Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Αγκαλιάζω» παρουσιάζουν το μουσικό παραμύθι “Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι καλικάντζαροι” στην αίθουσα θεάτρου του ΠΚΘ.


Πιο επίκαιρο από ποτέ, το έργο με συμβολισμούς και κοινωνική κριτική, τονίζει το ότι οι άνθρωποι «της αγέλαστης πολιτείας» ξόδευαν κάθε μέρα της ζωής τους στην ρουτίνα της καθημερινότητας τους, είναι αφιλόξενοι, αγέλαστοι και ανίκανοι να χαρούν. Ακόμη και αν κατάφεραν οι καλικάντζαροι να τους δείξουν πως να χαμογελούν και να χαίρονται, οι άνθρωποι της αγέλαστης πολιτείας θέλησαν να το λησμονήσουν.
Τα παιδιά όμως θυμόντουσαν…


Στην παράσταση πρωταγωνιστές είναι τα ίδια τα παιδιά,(του ΚΔΑΠ ΜΕΑ), με τη συμμετοχή και βοήθεια των εκπαιδευτών τους.
  • Σκηνικά, κουστούμια και καλλιτεχνική επιμέλεια: Δήμητρα Κερεφιάδου
  • Μουσικοκινητική επιμέλεια: Μαρία Τσιακανίκα
  • Μουσική επιμέλεια: Δανάη Γιωγιού

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, και ώρα 15:30 θα διεξαχθεί στο δημοτικό γήπεδο Θέρμης (Θερμαϊκού), Φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου, μεταξύ των ομάδων: Βετεράνοι Ποδοσφαιριστές Δήμου Θέρμης, Βετεράνοι της ομάδας του ΠΑΟΚ, και τη συμμετοχή των Ακαδημιών ποδοσφαίρου Junior του Π.Α.Ο.Κ., Θερμαϊκού Θέρμης, Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων και Αρσακλή Α.Π.Σ. Πανοράματος. Κατά την διάρκεια των αγώνων θα παραβρίσκονται στο γήπεδο οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης.

Το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε από τα μέλη του Σωματείου Βετεράνων ποδοσφαιριστών του Δήμου Θέρμης (2007). Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση βοήθειας σε τρόφιμα και χρήματα τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες. Η συγκέντρωση των αγαθών θα γίνει στο γήπεδο κατά την διάρκεια των αγώνων.