Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατάφερε αυτό που κανείς πολιτικός δεν είχε πετύχει: μπήκε στη λίστα του Guardian με τα πιο στιλάτα πρόσωπα του 2015.


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν έρχεται πάντως πρώτος, αφού στην κορυφή της λίστας φιγουράρει η Κέιτλιν Τζένερ, ο πρώην πατριός της οικογένειας Καρντάσιαν που πόζαρε με τη νέα, γυναικεία του ταυτότητα στο εξώφυλλο του Vanity Fair.

Ο Βαρουφάκης βρίσκεται τρεις θέσεις πιο κάτω, με τον συντάκτη του κειμένου να σχολιάζει ότι οι άνδρες πολιτικοί σπάνια δίνουν λαβή για στιλιστικά σχόλια, όπως συνέβη με τον έλληνα υπουργό όταν εμφανίστηκε στην οικία του βρετανού πρωθυπουργού φορώντας δερμάτινο «ροκ» τζάκετ.

Τα σχόλια για τα «φανταχτερά πουκάμισα» και τα «εφαρμοστά μπλουζάκια» δεν λείπουν από το αφιέρωμα του Guardian, το οποίο υπενθυμίζει εξάλλου τη φράση του Αλέξη Τσίπρα «Μπορείτε να τον κατηγορήστε όσο θέλετε για τα πολιτικά του σχέδια, για τις δηλώσεις του, για το γούστο του στα πουκάμισα, αλλά δεν μπορείτε να τον κατηγορήσετε ότι έκλεψε τα χρήματα των Ελλήνων».

Άλλα γνωστά ονόματα στη λίστα είναι ο Τζάστιν Μπίμπερ και ο Ζέιν Μάλικ.