Στις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις του γηπέδου χόκεϊ, στο Ελληνικό, θα παραμείνουν για τρεις μήνες οι μετανάστες.


Αυτό συμφώνησαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας με τους δημάρχους Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου, στην τρίτη κατά σειρά συνάντηση που είχε μαζί τους.

Τον καθαρισμό, την απολύμανση και την αποκατάσταση των ζημιών στο γήπεδο του χόκεϊ θα αναλάβει η εταιρεία «Ελληνικό ΑΕ», ενώ την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα γίνει εκεί η μεταφορά των μεταναστών και προσφύγων από το γήπεδο Τάε Κβον Ντο του Παλαιού Φαλήρου. Το γήπεδο στο Ελληνικό θα συνεχίσει να λειτουργεί, όπως τους προηγούμενους τέσσερις μήνες, με τη διαφορά ότι τώρα θα είναι ελεγχόμενης φύλαξης από την Αστυνομία. Τη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών θα αναλάβει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον καθαρισμό οι εμπλεκόμενοι δήμοι.

Ο κ. Μουζάλας άκουσε τις ενστάσεις των δημάρχων για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων στις παλιές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Ελληνικό, όπως είχε προταθεί χθες. Όπως είχαν επισημάνει οι δήμαρχοι, τα υπόστεγα ήταν ακατάλληλα και γεμάτα ποντίκια.


Το γήπεδο χόκεϊ μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 800 άτομα. Μετά την πάροδο των τριών μηνών ο χώρος θα πρέπει να επιστραφεί στην «Ελληνικό ΑΕ» και στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς όπως εξήγησε η πρόεδρος της «Ελληνικό ΑΕ», Σουλτάνα Σπυροπούλου, θα πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο αξιοποίησής του.