Με τη συμμετοχή Ποντίων και μη, έγινε σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, στις 4 το απόγευμα η συγκέντρωση που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στην οδό Αριστοτέλους με τη συμβολή της Εγνατίας, πίσω από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου.


Όπως μεταδίδει το http://efxinospontos.gr/ χιλιάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, συγκεντρώθηκαν από τις 4 το απόγευμα στο χώρο και οι ίδιοι προσπάθησαν να περιφρουρήσουν από ξένα στοιχεία που θα ήθελαν να δημιουργήσουν προβοκάτσιες. Τον χώρο προσέγγισαν στην αρχή της εκδήλωσης με κουκούλες αναρχικοί, αλλά απωθήκαν.

Αργότερα προσπάθησαν να μπουν στις παρυφές της συγκέντρωσης χρυσαυγίτες χωρίς διακριτικά με επικεφαλής βουλευτή της Βόρειας Ελλάδας, και από τους οργανωτές τους ειπώθηκε πως είναι ανεπιθύμητοι. Οταν εκείνοι δεν αποχώρησαν, οι Πόντιοι τους απώθησαν με χειροδικίες στην Εγνατία οδό.

Οι πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν στην πλειοψηφία τους μέλη και φίλοι των ποντιακών σωματείων, αλλά και απλός κόσμος, ο οποίος ήθελε να διατρανώσει την διαμαρτυρία του, τόσο για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη πως η Γενοκτονία των Ποντίων ήταν εθνοκάθαρση, όσο και για την αφαίρεση από την διδακτέα και εξεταστέα ύλη των πανελληνίων της Γ’ Λυκείου και για το κόψιμο του βοηθήματος των υπερηλίκων ομογενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, των ομογενών από τη Βόρεια Ήπειρο και από τους Κωνσταντινουπολίτες.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης χιλιάδες Πόντιοι, πραγματοποίησαν πορεία μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης, από την οδό Εγνατία και Βενιζέλου και κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου αντιπροσωπεία επέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης, στην υφυπουργό Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Από το http://efxinospontos.gr/