Παρέμβαση του εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήση στην υπόθεση των δύο διαγωνισμών της διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα.


Ο εισαγγελέας καλεί για εξηγήσεις τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Καθαριότητας Θανάση Παππά και τα μέλη των αρμόδιων επιτροπών, τη στιγμή που ο δήμαρχος Γιάννης Μηουτάρης έχει προαναγγείλει ότι θα διενεργήσει εσωτερικό έλεγχο.

Ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας άμεσα να συγκεντρωθούν καταθέσεις των εμπλεκομένων και πορίσματα των αρμόδιων παραγόντων.  Καλεί για κατάθεση εκτός του αντιδημάρχου, υπηρεσιακούς παράγοντες, εκπροσώπους της εταιρείας που ανέλαβε την επισκευή κάδων και κοντέινερ απορριμμάτων(αυτές είναι οι δυο συμβάσεις που απορρίφθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης).

Το θέμα αποκάλυψε, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ο σύμβουλος της παράταξης "Εντάξει" Εφραίμ Κυριζίδης. Με την αποκάλυψη, ο δήμαρχος προανήγγειλε εσωτερικό έλεγχο.

Μάλιστα, οι ενέργειες του εισαγγελέα αφορούν τα αδικήματα της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του δημοσίου, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που ήδη έχει στα χέρια του το ποσό φτάνει τις 800.000 ευρώ. Ερευνάται αν έγιναν οι εργασίες που έχουν περιγραφεί στις συμβάσεις και αν ο δήμος Θεσσαλονίκης ζημιώθηκε από τις συμβάσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία, για την οποία η επίτροπος διαπίστωσε ότι δεν είχε άδεια.

Να σημειωθεί ότι, στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος Εφραίμ Κυριζίδης παρέδωσε άλλο έγγραφο, που αφορά παρόμοια περίπτωση με άλλη εταιρία! Μάλιστα, δήλωσε πως στην επόμενη συνεδρίαση (θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου), θα παραδώσει... κι άλλα στοιχεία στο δημοτικό συμβούλιο! Οι πληροφορίες θέλουν τον εισαγγελέα να περιλαμβάνει και αυτά τα στοιχεία στην έρευνά του, ενώ, όπως ήδη έχει γράψει το salonicanews.com, ο κ. Κυριζίδης έχει δώσει ό,τι στοιχεία είχε ως τώρα στον εισαγγελέα.

Διαβάστε ακόμη:

Καλαφάτης: Συνεχίζουμε να ελέγχουμε τη διοίκηση