«Για άλλη μία φορά, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, αποδεικνύει ότι αποκλειστικός σκοπός της είναι ο εντυπωσιασμός της κοινής γνώμης κι όχι η δουλειά υπέρ της πόλης. Ακόμη και ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως ένα Αναπτυξιακό Συνέδριο για το
μέλλον της Θεσσαλονίκης, το χρησιμοποιεί αποκλειστικά για την προσωπική προβολή του δημάρχου κι όχι για λόγους ουσίας».

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που οργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Και πρόσθεσε:
«Η διοίκηση του δήμου όχι μόνον απέκλεισε κάθε δημοτική παράταξη από το να εκθέσει τις απόψεις της και να καταθέσει προτάσεις, δίνοντας χρόνο μόλις 15 λεπτών σε όλους τους φορείς να τοποθετηθούν -μεταξύ των οποίων και οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο- αλλά έκλεισε τις πόρτες ακόμη και σε φορείς που, πρώτοι από όλους, θα έπρεπε να καταθέτουν τις προτάσεις τους σε μια τέτοια διοργάνωση: Το ΑΠΘ και ειδικότερα το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ο τομέας Συγκοινωνιών και το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής απουσιάζουν από το πρόγραμμα».
Χθες βράδυ, στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο Στ. Καλαφάτης, στηλίτευσε αυτήν την τακτική της διοίκησης του δήμου:
«Υπάρχει ένα έντονο πρόγραμμα για το συνέδριο και, κάθε μέρα, ένα... τεταρτάκι στο τέλος στη διάθεση όλων των δημοτικών συμβούλων. Αντίθετα, βλέπω ότι σε κάθε στρογγυλό τραπέζι συμμετέχουν και ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν κλήθηκα ούτε ως δημοτικός σύμβουλος, αλλά ούτε ως πρώην μέλος υπουργικών συμβουλίων με τομέα ευθύνης τόσο το Υπουργείο Ανάπτυξης, όσο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο κ. Καλαφάτης κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο τις προτάσεις της παράταξης «Εντάξει» και υπογράμμισε: «Έχουμε τις δικές μας θέσεις, που αποτελούν το δικό μας αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Θεσσαλονίκη. Αφού παραχωρείτε ελάχιστα λεπτά για να εκθέσουμε τις απόψεις μας, σας παραδίδουμε το πλήρες πρόγραμμά μας».
Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», οι προτάσεις αυτές κινούνται σε εννέα άξονες:
1.      Ανάδειξη της Διεθνούς Ταυτότητας της Θεσσαλονίκης
2.      Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη
3.      Αστική Ανάπτυξη - Περιβάλλον - Καθαριότητα
4.      Κυκλοφοριακό - Μεταφορές - Βιώσιμη Κινητικότητα
5.      Αστική Επιχειρηματικότητα - Απασχόληση
6.      Κοινωνική Συνοχή - Αλληλεγγύη - Πρόνοια - Εθελοντισμός
7.      Παιδεία - Πολιτισμός - Τουρισμός
8.      Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Εξυπηρέτηση του Πολίτη
9.      Διοικητική Οργάνωση - Λειτουργία

Μπορείτε να δείτε τις προτάσεις των «Εντάξει» με κλικ εδώ: