Βοϊδάμαξα χαρακτηρίζει την κρατική μηχανή ο δήμαρχος Μενεμένης – Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου, καθώς, από τον Ιουύλιο του 2014 ως σήμερα, αναζητεί… μία υπογραφή για τη μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μενεμένης, αλλά δεν την παίρνει!

 

Την μελέτη ενέκρινε (με την υπ΄ αρ. 3/10/17.06.2014 απόφασή της), αρχικά η Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης. Τον Ιούλιο του 2014 η μελέτη προωθήθηκε προς το ΥΠΕΚΑ για τη θεσμοθέτηση (αρ.πρωτ.1625/2012), έχοντας όλες τις απαραίτητες υπογραφές, εκτός του υπουργού (σ.σ. τότε υπουργός ήταν ο κ. Μανιάτης).

«Από τον Ιούλιο του έτους 2014 η Υπηρεσία ήταν σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο για την εξέλιξη του θέματος. Ο φάκελος με όλες τις υπογραφές διαβιβάστηκε στο Γραφείο του Υπουργού κ. Μανιάτη μόλις μία βδομάδα πριν τις εκλογές, αλλά δεν υπογράφηκε», καταγγέλλει ο δήμαρχος, σε επιστολή του προς τον υπηρεσιακό υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ι. Γκόλια.

Το… ταξίδι του φακέλου στις υπηρεσίες, συνεχίστηκε μετά το καλοκαίρι του 2014: Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ο φάκελος διαβιβάστηκε εκ νέου στη Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου για την αλλαγή υπογραφών κι εκ νέου για τις υπογραφές από τον –τότε- Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος κι Ενέργειας - κ. Λαφαζάνη. «Παρ’ ότι την περίοδο του δημοψηφίσματος τον Ιουλίου του 2015 ο φάκελος ήταν στο Γραφείου του Υπουργού, δεν υπογράφηκε ξανά», προσθέτει ο κ. Κυρίζογλου.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Σκουρλέτη ως αρμόδιου Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, ο φάκελος διαβιβάστηκε εκ νέου στη Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου για την αλλαγή υπογραφών κι εκ νέου για τις υπογραφές από τον νέο Υπουργό. «Παρ’ όλο που ο φάκελος βρισκόταν ήδη στο γραφείου του Υπουργού στις 20 Αυγούστου 2015 ξανά δεν υπογράφεται χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Πρόκειται για μια τυπική υπογραφή, αφού όλες οι προηγούμενες υπογραφές δηλαδή της κάτω από τον Υπουργό υπηρεσιακής ιεραρχίας έχουν μπει», υπογραμμίζει ο κ. Κυρίζογλου. Και τονίζει:

«Τα παραπάνω αποδεικνύουν πόσο αργά κινείται αυτή η “βοϊδάμαξα” που λέγεται Ελληνικό Δημόσιο, Ελληνικό Κράτος. Σας παρακαλούμε θερμά, σώστε μας απ’ αυτή τη γραφειοκρατική αθλιότητα και βάλτε επιτέλους υπογραφή.Δεν αναφέρομαι στα ταξίδια μου (Θεσσαλονίκη/Αθήνα και αντιστρόφως) στα γραφεία των προκατόχων, σας για το συγκεκριμένο θέμα».