Εκτός των δημοσκοπήσεων, σήμερα υπάρχει και μεταναστευτικό στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ασφυξία από λαθραίους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την κήρυξη της ακριτικής Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά με μακροσκελέστατη επιστολή του, με παραλήπτη τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Αντώνη Μακροδημήτρη, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, επισημαίνοντας ότι μόνο κατά τους δύο τελευταίους μήνες οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν περάσει από το νησί είναι περισσότεροι από τους σχεδόν 85.000 μόνιμους κατοίκους του".

ΕΘΝΟΣ: "Ντέρμπι κορυφής και θρίλερ για την 3η θέση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ντέρμπι για "γερά νεύρα" εξελίσσεται ο εκλογικός αγώνας μεταξύ τουΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ενώ για την τρίτη θέση δίνουν μάχη τέσσερα κόμματα. Τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης της GPO (που προέβαλε χθες το MEGA) δείχνουν ανατροπή του σκηνικού, με τη ΝΔ να έχει έστω και οριακά το προβάδισμα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κατέβηκε στη Μεσόγειο το «ξανθό γένος» των προφητειών

Σύμφωνα με την εφημερίδα “τόσο η τουρκική αμφισβήτηση στο Αιγαίο όσο και ο στόχος της Ρωσίας να κατέλθει στα ζεστά ύδατα του Αιγαίου εντάσσονται πλήρως στο πρόγραμμα γεωπολιτικής ανάπλασης του Διάμεσου Χώρου του πλανήτη, υπό την κωδική ονομασία «Φάρος της Ανατολής»”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τριπλό σοκ για Τσίπρα που παίζει "κρυφτό" στη ΔΕΘ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανατροπή στις δημοσκοπήσεις: Πέρασε μπροστά η Ν.Δ. με 25,3% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ σε γκάλοπ της GPO. Εμφύλιος για τις συντάξεις: Πόλεμος των πρώην συντρόφων Κατρούγκαλου-Στρατούλη για το πόρισμα της "Επιτροπής Σοφών" που προβλέπει ψαλίδι στις αποδοχές. Κατακραυγή για τον ΦΠΑ στην παιδεία: Σε πανικό ο τέως πρωθυπουργός".

ΕΣΤΙΑ: "Δρομολογείται ελάφρυνση του χρέους".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε νέο επίπεδο έχει εισέλθει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς πλέον δεν εξετάζεται το εάν αυτή θα δρομολογηθεί, αλλά το πως.Το σημαντικότερο είναι το ότι η σχετική συζήτηση ξεπερνά πλέον τα όρια της Ευρωζώνης, τα κράτη-μέλη της οποία έχουν δεδομένες απόψεις για το πως θα έπρεπε να γίνει η αναδιάρθρωση των δανείων που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα".

Η ΑΥΓΗ: "Β. Μεϊμαράκης: "Αχρηστοι" καθαρίστριες, καθηγητές, σχολικοί φύλακες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με μια ανατριχιαστικού κυνισμού αποστροφή του λόγου του -"εμείς λέγαμε όχι σε άχρηστους στο Δημόσιο, εκείνοι τους επαναπροσέλαβαν"- ο Ευ. Μεϊμαράκης αποκάλυψε από το Ηράκλειο της Κρήτης το σκληρά νεοφιλελεύθερο πρόσωπο της παράταξής του. Οι... "άχρηστοι του Δημοσίου που επαναπροσλήφθηκαν" δεν είναι άλλοι από τις καθαρίστριες, τους καθηγητές και τους σχολικούς φύλακες, τους απολυμένους μετά το "μαύρο" στην ΕΡΤ, τους διαθέσιμους και απολυμένους που αποκαταστάθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα, μαζί με όλους τους άλλους "άχρηστους" του Δημοσίου, ακού την Ν.Δ. να ξαναπειλεί με απολύσεις αν ο λαός την ξαναφέρει στην διακυβέρνηση".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τι δεν καταλαβαίνετε;".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χρειάστηκε να γεμίσουν με απελπισμένους πρόσφυγες τα πάρκα του Βερολίνου και ο σιδηροδρομικός σταθμός του Μονάχου, για να "ξυπνήσουν" η επιλεκτικά ευαίσθητη Γερμανία και οι δορυφόροι της και να συνειδητοποιήσουν αυτό που οι "χώρες εισόδου", σαν την Ελλάδα και την Ιταλία, γνωρίζουν πολύ καλά-το μέγεθος της ανθρωπιστικής τραγωδίας που ξετυλίγεται καθημερινά, σαν ατελείωτο ριπλέι από ταινία τρόμου, στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα του "φρουρίου Ευρώπη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κενά μέχρι Δεκέμβριο στα σχολεία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τραγική χρονιά προβλέπεται να είναι το 2015-16 για τα ελληνικά σχολεία. Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών θα είναι τόσες που αναμένεται να υπάρξουν σχολεία, ιδιαίτερα σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, που θα κάνουν αγιασμό με το μισό προσωπικό".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Έρχονται λουκέτα για 63.000 επιχειρήσεις

“Σχεδόν ένας στους δύο επιχειρηματίες (46,3%) που διατηρεί μικρή επιχείρηση και απασχολεί έως και 50 εργαζόμενους θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να έχει το επόμενο διάστημα σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, σε βαθμό που θα κινδυνεύσει να κλείσει. Άμεσο κίνδυνο κλεισίματος το επόμενο εξάμηνο εκτιμά ότι αντιμετωπίζει το 27,3% των ερωτηθέντων και η ΓΣΕΒΕΕ υπολογίζει πως το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε κλείσιμο 63.000 επιχειρήσεων, κυρίως πολύ μικρών, που απασχολούν 0-10 άτομα”, γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καμιά "δεύτερη ευκαιρία" σε αντιλαϊκά διλήμματα και αυταπάτες".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει μια "νέα ευκαιρία"- άλλοθι για να είναι το πρώτο βιολί στην κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το νέο μνημόνιο. ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ζητούν συγχωροχάρτι για τη στήριξή τους στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική όλα τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να παίξουν εκ νέου πρωταγωνιστικό ρόλο και κυβερνητικές συνεργασίες".

ΤΑ ΝΕΑ: "Απεταξάμην τη συνεργασία με τη ΝΔ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με ένα κατηγορηματικό "όχι" σε κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ επιμένει να απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν τα δύο κόμματα ισοδύναμα λίγο πριν από την τελική ευθεία προς τις κάλπες. Πάντως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει και με εσωκομματικούς υπολογισμούς".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Με το ζόρι κολεγιά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η ασάφεια προκαλεί εκνευρισμό στα κομματικά επιτελεία, στους δανειστές και σε πολλούς μεγάλους και μεσαίους επιχειρηματίες. Ο καθένας από τη σκοπιά του προκρίνει και ένα είδος κυβέρνησης, όμως τα πιο "καυτά" σενάρια είναι εκείνα της κυβέρνησης "εθνικής ενότητας¨και του ¨μεγάλου συνασπισμού".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καμπανάκι υγείας για τα αναψυκτικά διαίτης

Σύμφωνα με την εφημερίδα “νέα μελέτη υποστηρίζει πως τα αναψυκτικά διαίτης αυξάνουν τους κινδύνους για την καρδιά μας, αφού αντί να αδυνατίζουν, ανοίγουν και την όρεξη”.

ESPRESSO: Τα σπάει η Πετρούλα

Η εφημερίδα αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για την διατήρηση της απόφασης του ΕΣΡ κατά του περίφημου δελτίου καιρού του Star και λέει: “«Πόλεμο» με τον κρατικό φορέα που ελέγχει, μεταξύ άλλων, την ποιότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο άνοιξε το κορίτσι που άφησε εποχή στον τηλεοπτικό σταθμό Star λόγω της παρουσίασης ενός δελτίου καιρού διαφορετικού απ1 όλα τα άλλα”.

Kontranews: "Νέα απάτη από το Mega. Εβγαλε πρώτη τη ΝΔ και τον Μεϊμαράκη πιο δημοφιλή από τον Τσίπρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Γκουρού, ο μάστορας των ψεύτικων δημοσκοπήσεων Τάκης Θεοδωρικάκος επικεφαλής της GPO που ανήκει στο γνωστό κύριο Καλογρίτσα ξαναχτύπησε! Μετά την τεράστια "επιτυχία" που σημείωσε στις μετρήσεις για το δημοψήφισμα, όπου έπεσε έξω μόνο 15 ολόκληρες μονάδς και θα έπρεπε να έχει αλλάξει επάγγελμα ή να του είχαν ξεσκίσει την άδεια λειτουργίας του "μαγαζιού" που έχει ανοίξει παρουσίασε χθες στο MEGAλο κανάλι των νταβατζήδων νέα μαϊμού δημοσκόπηση που χωρίς τσίπα και ντροπή έβγαζε πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία και δημοφιλέστερο από τον Αλέξη Τσίπρα τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη!!!".

SPIRTO: Η Εύη πάσαρε τις βίζιτες

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “29χρονη κοσμική από τη Βόρεια Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται συνέχεια στη Μύκονο, αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο της ΕΛ.ΑΣ.. που μπορεί να δώσει στις Αρχές νέα στοιχεία για το περιβόητο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στο «νησί των ανέμων»”.

STAR PRESS: Απαγωγή μέσα από το Παίδων

Στην εξαφάνιση του 11χρονου από το νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: “Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του μικρού Διονύση, την τέταρτη ημέρα εξαφανιστώ του μέσα από το δωμάτιο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι πολλά: Πώς είναι δυνατόν ένα παιδί να εξαφανίζεται έτσι ξαφνικά μέσα από ένα δημόσιο νοσοκομείο”;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στο "κόκκινο" 63.000 μικρές επιχειρήσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εξαιρετικά δυσοίωνες έως και εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις για την πορεία της αγοράς τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους 63.000 επιχειρήσεις-κυρίως μικρομεσαίες-κινδυνεύουν να "κατεβάσουν ρολά", αφήνοντας στον δρόμο περίπου 138.000 εργαζόμενους, ενώ νέες περικοπές περιμένουν τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ""ΕΝΦΙΑ" εξωτερικού".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σχέδιο για την επέκταση του ΕΝΦΙΑ και σε ακίνητα, καταθέσεις και επενδύσεις στο εξωτερικό αποκαλύπτει με αποκλειστική του συνέντευξη στη "Ν" ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.Το σχέδιο, που έχει ήδη αποφασιστεί να τεθεί σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές, προβλέπει ότι από το 2016 ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από τον νέο αυτό διευρυμένο φόρο περιουσίας".