Με υπομονή αναμένουν στις ουρές για να εξυπηρετηθούν από τα γκισέ των τραπεζών οι συνταξιούχοι, όπως και οι υπόλοιποι πελάτες, για τα ΑΤΜ, ώστε να πάρουν, οι πρώτοι τα 120 ευρώ για την εβδομάδα και οι δεύτεροι τα 60 ευρώ για την ημέρα.

 

Πάντως, οι ουρές είναι μεγάλες και σήμερα, έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα που λειτουργούν για την εξυπηρέτησή των συνταξιούχων. Οι τράπεζες άνοιξαν και σήμερα - για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα - υποκαταστήματά τους για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες. Οι ουρές είναι μεγαλύτερες έξω από τα κεντρικά υποκαταστήματα, όπου η προσέλευση κόσμου είναι παραδοσιακά αυξημένη και οι συνταξιούχοι συρρέουν από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι συνταξιούχοι είναι, πλέον, προετοιμασμένοι: Κρατούν ομπρέλες για την περίπτωση που αρχίσει και βρέχει, αλλά και για τον ήλιο, έχουν μαζί τους μπουκαλάκια με νερό και… τα φάρμακά τους, ενώ κάποιοι πήραν και από ένα μικρό σάντουιτς!

Υπενθυμίζεται ότι οι συνταξιούχοι μπορούν να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνο στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.

Οι συνταξιούχοι ή συνδικαιούχοι του λογαριασμού θα πρέπει να επιδείξουν στα τραπεζικά υποκαταστήματα το σχετικό αποδεικτικό από το Ταμείο τους, την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο αποδεκτό νομιμοποιητικό έγγραφο, καθώς και τυχόν πληρεξούσιο.