Κλεμμένο αποδείχθηκε ότι ήταν ύποπτο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο νεαρά άτομα και το οποίο ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη αστυνομικών ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», που περιπολούσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Για την υπόθεση, συνελήφθη ο 20χρονος οδηγός του οχήματος και η συνομήλικη συνοδηγός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών, αντίσταση και απείθεια.

Αστυνομικοί εντόπισαν, χθες βράδυ, το κλεμμένο Ι.Χ. στην οδό Κουντουριώτου, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κι έκαναν σήμα στον 20χρονο οδηγό να σταματήσει. Αντίθετα, αυτός πάτησε γκάζι και προσπάθησε να διαφύγει από την παραλιακή οδό, που είχε πολύ κίνηση και παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεξιά κι αριστερά.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον 20χρονο να μη δίνει σημασία σε… κόκκινα και πράσινα, αλλά όταν προσπάθησε να “καβαλήσει” νησίδα στο ύψος του Λευκού Πύργου, το Ι.Χ. “κόλλησε και το ζευγάρι κατέληξε στα χέρια της αστυνομίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, το όχημα είχε κλαπεί νωρίτερα από το κέντρο της πόλης ενώ η 20χρονη επιβάτιδα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, καθώς είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.