Σταχυολογήσαμε κάποιες από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη και σας τις παρουσιάζουμε.


Αναλυτικά:

7:30

Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Κτητορικό Μνημόσυνο, υπέρ των κεκοιμημένων ευεργετών και δωρητών του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων, στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης.

9:00

Ομιλία με τίτλο «Ανακύκλωση σκουπιδιών και τα κέρδη που αποφέρει για το περιβάλλον», στο 54ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Ολυμπιάδος 29.
Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο ΟΤΑ Κεντρικής Μακεδονίας – Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), από την  Γ’ Δημοτική Κοινότητα.

09:00

Σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση της Αστικής Δασοπονίας για την Προσαρμογή των Πόλεων στην Κλιματική Αλλαγή», στην αίθουσα Νερού του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, για τους υπαλλήλους των Δήμων της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκπαιδευτούν στη χρήση των εφαρμογών του ερευνητικού προγράμματος.

12:00

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού, με θέμα: «Τα θαλάσσια θέματα της ελληνικής ΑΟΖ», στην Πολυτεχνική Σχολή, κτίριο «Εδρών», στο αμφιθέατρο «Παναγής Παναγιωτόπουλος».

18:30

Εκδήλωση με τίτλο «Τα Παιδιά Δημιουργούν» διοργανώνει η 4η Δημοτική Κοινότητα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του 28ου Δημοτικού Σχολείου και το Εργαστήριο Εικαστικών «ArtFactory».
Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας, (Κλεάνθους 57), περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής, θεατρική παράσταση και καλλιτεχνικά εργαστήρια. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

18:30

Παρουσίαση επτά ποιητικών συλλογών του Νικολάου Μοσκοφίδη. στο χώρο της Σχολής Τυφλών, Βασ.Όλγας 32.
Οργάνωση και παρουσίαση από την Τάνια Δεληγιάννη, δημοσιογράφο – διαλεκτική σύμβουλο και το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως  Τυφλών – παράρτημα Θεσσαλονίκης.

19:00
Θεατρική παράσταση με τίτλο «Το Γαϊτανάκι» από το 3ο Δημοτικό Σχολείο, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (4ος όροφος).

19:30

Εκδήλωση με τίτλο «Πολιτιστικές Ανταύγειες στην Άνω Πόλη», στην πλατεία Καλλιθέας. Από την Γ’ Δημοτική Κοινότητα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδος.

20:00

Εκδήλωση τιμής «100 Χρόνια ζωής και αγώνα - Βασίλης Γκανάτσιος – Ο τελευταίος καπετάνιος».
Ομιλητές: Ι.Παπαθανασίου, Διευθύτρια ερευνών ΕΚΚΕ, Θ.Σφήκας, Αν.,Καθηγητής Ιστορίας ΑΠΘ, Ε.Πασχαλούδη, Διδάκτορας Ιστορίας Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μπίλλη, στην πλατεία Ιπποδρομίου.

21:00

Ρεσιτάλ τραγουδιού με έργα Ελλήνων συνθετών για σοπράνο και πιάνο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.
Σοπράνο: Βιολέττα Λούστα, πιάνο: Χριστίνα Σωτηροπούλου.