Sinadinovic_paok_panathinaikos_kypello_01.png

Με το ντέρμπι, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (16:30, Novasports), συνεχίζεται σήμερα το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ ανδρών.

Η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων είναι αυτή που ξεχωρίζει, καθώς η «αυλαία» πέφτει αύριο το απόγευμα τον αγώνα, Ολυμπιακός-Ρέθυμνο (19:00, OTE TV).

Χωρίς τον τραυματία, Τζέιμς Γκιστ (θλάση στον προσαγωγό), θα παραταχθούν το απόγευμα οι «πράσινοι» που θέλουν μόνο νίκη για να περάσουν προσωρινά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Παρά την ήττα του από τη Μπαρτσελόνα την περασμένη Πέμπτη, στο Top 16, της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι το φαβορί για τη νίκη.

Με μία πολύ σημαντική απουσία αναχώρησε η αποστολή του ΠΑΟΚ για την Αθήνα ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκού: Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης θα μείνει εκτός δράσης για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, καθώς συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση και αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί στον αυριανό αγώνα, αλλά και να μην ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας.

Στη διάθεση του Σούλη Μαρκόπουλου είναι όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας, εκτός βεβαίως από τους τραυματίες Κώστα Χαραλαμπίδη και Κώστα Κακαρούδη.

Πρόσφατα οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο Κύπελλο (ημιτελικός) με το «τριφύλλι» να περνάει από την Πυλαία με το τρίποντο του Γιάνκοβιτς στην εκπνοή. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, πάντως, ο «δικέφαλος» του Βορρά είχε υποχρεώσει σε «βαριά» ήττα τον Παναθηναϊκό στην Θεσσαλονίκη.