xafa_varoufakis_01.jpg

Οι ψηφοφόροι ψήφισαν δύο πράγματα ασύμβατα μεταξύ τους, ανέφερε  το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά,  μιλώντας στον  Focus FM 103,6.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Ξαφά " το ένα ήταν να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και το άλλο να ενεργοποιηθεί ένα εντελώς ανεδαφικό πρόγραμμα 12 δις, που δεν έχει όμως χρηματοδότες. Δεν υπάρχουν εκείνοι, που θα δώσουν χρήματα για κοινωνικές παροχές στην Ελλάδα γιατί και αυτοί έχουν ανθρώπους, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας".

Σύμφωνα το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ " ή θα φύγουμε από την Ευρωζώνη, που θεωρώ και πιο πιθανό  ή θα πρέπει να αλλάξει άρδην η πολιτική της κυβέρνησης".

Στο πρόγραμμα της Ελλάδας για το Eurogroup της Δευτέρας δεν υπάρχει τίποτα για ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις και εργασιακά, αναφέρει η κ. Ξαφά εκτιμώντας οτι το πιο πιθανό είναι να απορριφθεί.Σε ερώτηση αν η Ελλάδα θα μπορούσε να παραμείνει ακόμη και χρεοκοπημένη στο ευρώ η κ. Ξαφά ήταν κατηγορηματική :

"Όχι. Αν σε αποκλείσουν σταματά η ΕΚΤ να χρηματοδοτεί".

Επίσης, όσον αφορά, στο άλλο σενάριο, που θέλει την Ελλάδα να έχει παράλληλο νόμισμα, ανέφερε οτι αυτό "θα είναι το πρώτο βήμα εξόδου από την Ευρωζώνη" 

Ακούστε τη συνέντευξή της: