Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταδικάζει την απόφαση της κοινοπραξίας να προχωρήσει σε εκατό απολύσεις εργαζομένων στο έργο του ΜΕΤΡΟ και μάλιστα την ώρα που ολόκληρη η Θεσσαλονίκη, φορείς, δήμοι και πολίτες ζητούν την ολοκλήρωση του έργου.
"Παρά το γεγονός ότι με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία θα τοποθετηθούν διοίκηση, φορείς και πολιτικοί η κοινοπραξία αιφνιδιαστικά ανακοίνωσε πως θα απολύσει εκατό εργαζομένους. Η Θεσσαλονίκη θέλει να ολοκληρωθεί το έργο και για το λόγο αυτό είναι αντίθετη στις απολύσεις που ανακοινώθηκαν, όπως διατυπώθηκε από το σύνολο των φορέων στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν", τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚΘ. 

Η διοίκηση του ΕΚΘ καλεί την κοινοπραξία να ανακαλέσει τις απολύσεις και δηλώνει πως στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που έχουν προγραμματιστεί για αύριο 1 Απριλίου από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου. Καλεί, επίσης, την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε ένα έργο πνοής της πόλης, για την ολοκλήρωση του οποίου αντί για απολύσεις απαιτούνται προσλήψεις.