dikastirio_05.jpg

Συζητήθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΟΑΕΔ που κατέθεσαν «πενταμηνίτες» εργαζόμενοι.

Πρόκειται για 92 εργαζόμενους που απασχολήθηκαν, για πέντε μήνες, στα «προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα» του δήμου Θεσσαλονίκης και, με τη λήξη της σύμβασής τους, απομακρύνθηκαν. Τώρα, οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στα δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας και ζητώντας τη μόνιμη πρόσληψή τους.

Ως την έκδοση τελεσίδικη απόφασης για την κύρια αγωγή τους, κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, για να επιστρέψουν στην εργασία τους

Ως μάρτυρας υπεράσπισης εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α Θεσσαλονίκης κι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη» Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Υποστήριξε στο δικαστήριο πως οι πενταμηνίτικες συμβάσεις είναι «κουρελόχαρτα» που «εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και είναι επιζήμιες για το δήμο».

«Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό να καλύπτονται οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην Αυτοδιοίκηση με συμβάσεις αορίστου χρόνου», δήλωσε.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε χρονικό διάστημα άνω των 15 ημερών.