Μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει την τροπολογία που κατατέθηκε, σήμερα, στη Βουλή και με την ποία ρυθμίζονται οφειλές του ΟΑΣΘ προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι οποίες ξεπερνούν τα 40.000.000 ευρώ.

Αυτό υπογραμμίζουν οι -εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενοι- βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμανατίδου-Πασχαλίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Τάσος Κουράκη και Δέσποινα Χαραλαμπίδου που διαμαρτύρονται για την τροπολογία.

"Η κυβέρνηση απέδειξε ήδη με τις ΚΥΑ του Αυγούστου και την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου ότι στηρίζει το διαχρονικό σκάνδαλο σε βάρος του δημοσίου και των επιβατών που βρίσκεται πίσω από την παρούσα λειτουργία του ΟΑΣΘ. Την ίδια απαράδεκτη στήριξη στον ΟΑΣΘ συνεχίζει να παρέχει και με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων", τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Ειδικά την τροπολογία την χαρακτηρίζουν "προκλητική", καθώς, όπως αναφέρουν "την ίδια στιγμή που χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν καλύπτονται από την πρόσφατη ρύθμιση των εκατό δόσεων, η Νέα Δημοκρατία ζητάει να χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας στον ΟΑΣΘ και μάλιστα σε βάθος τριετίας, μέχρι τις 31-12-2017, αν καταβάλει απλώς μηνιαία το 2,75% των οφειλών στο ΙΚΑ".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Όσοι νομίζουν ότι με τις ρυθμίσεις αυτές θα δεσμεύσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βαθιά νυχτωμένοι".