Επιχείρηση – σκούπα, κατά του παρεμπορίου, της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης στάθμευσης, πραγματοποίησε, χθες (23-11-2014), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης, η Αστυνομία.


Συνολικά ελέγχθηκαν 1.258 άτομα και 469 οχήματα. Έγιναν 16 προσαγωγές, και παραπέμφθηκαν 43 για διάφορα αδικήματα, όπως για πώληση λαθραίων τσιγάρων, για κλοπή, για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών, για παράνομη παραμονή στη χώρα και για παρεμπόριο.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης 43χρονου αλλοδαπού και 59χρονης Ελληνίδας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν αποφάσεις που επισύρουν πολυετής ποινές κάθειρξης. Ο 43χρονος είχε καταδικαστεί, σε κάθειρξη οκτώ ετών και πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ΄εξακολούθηση, από ομάδα ατόμων που ενώθηκε για το σκοπό αυτό.

Επιπλέον, το μεσημέρι χθες, συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, 49χρονη Ελληνίδα, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, για πλαστογραφία και απάτη.

Μεταξύ των συλληφθέντων, βρίσκεται επίσης 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για κλοπή, ενώ διαπιστώθηκε οτι κατά το τελευταίο διήμερο, έκλεψε τέσσερα κινητά τηλέφωνα από διαμερίσματα και τουριστικό λεωφορείο. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ακόμη ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπή.

Όσον αφορά τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν 319 παραβάσεις, από τις οποίες οι 234 αφορούσαν παράνομη στάθμευση

Επίσης, επιβλήθηκαν οκτώ πρόστιμα για παρεμπόριο και σχηματίστηκε μια δικογραφία. Κατασχέθηκαν 113 πακέτα λαθραία τσιγάρα και 1.120 προϊόντα παρεμπορίου, τα οποία και καταστράφηκαν.