Άνοιξαν, σήμερα, οι προσφυγές για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κάτι που θα δώσει «πράσινο φως» στη σύνδεση της πόλης με υδροπλάνα, με άλλους προορισμούς. 

Έτσι, η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει η κεντρική βάση του δικτύου στην Βόρεια Ελλάδα, από όπου θα ξεκινούν δρομολόγια για δεκάδες προορισμούς.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Βόρεια Ελλάδα κος Κωνσταντίνος Λουμπούτης, δήλωσε: «Ο ΟΛΘ έχει κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη υδατοδρομίων στην Βόρεια Ελλάδα. Πολύ σύντομα θα έχουμε ένα σημαντικό δίκτυο με προορισμούς που θα εξυπηρετούν τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες «.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A. κ. Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή και πόσο μπορεί να ωφεληθεί η πόλη από το δίκτυο υδατοδρομίων, την ευκαιρία να προσελκύσουν περισσότερες τουριστικές δραστηριότητες αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Πρόκειται για ένα εγχείρημα καταφανώς εθνικής σημασίας και αναμένεται σύντομα να έχουμε ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων, που θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η εταιρία μας έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά την διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων σε παράλια, νησιά και λίμνες όπου σύντομα θα έχουν διασύνδεση με υδροπλάνο μεταξύ τους», τόνισε.

Επισήμανε, ακόμη, ότι στο Πανεπιστήμιο Πειραιά δημιουργείται νέος κύκλος σπουδών στο μάθημα με τίτλο «Λιμενικός Σχεδιασμός και Οργάνωση», που στόχο έχει την κατάρτιση στελεχών για τη Λειτουργία και τη Διαχείριση Υδατοδρομίων.