Εκστρατεία, κατά της εγκατάστασης δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αεριοποίηση βιομάζας και καύση του παραγόμενου συνθετικού αερίου, πραγματοποιούν οι κάτοικοι των Βασιλικών.


Ήδη, συγκεντρώνουν υπογραφές κατά της εγκατάστασης και καταγγέλλουν ότι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας που θέλει να υλοποιήσει τα πρότζεκτ είναι πρώην υπουργός Ανάπτυξης.
   
Οι κάτοικοι θεωρούν καταστροφική για το μέλλον της περιοχής τους αυτήν την επιχειρηματική κίνηση και, σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα Βασιλικά στις 7 Νοεμβρίου, αποφάσισαν να εναντιωθούν. Υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα είναι “καταστροφικό για την οικονομία της περιοχής, η οποία είναι κυρίως αγροτική, καθώς και για την ίδια τη ζωή των κατοίκων”, τη δική τους και των παιδιών τους.

Υπογραμμίζουν, ακόμη, ότι πρόκειται για μια τεχνολογία που δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, για να έχουμε απτό προηγούμενο και δυνατότητα σύγκρισης με αυτό, ενώ σε περιοχές της Αττικής που πήγαν να γίνουν αντίστοιχα εργοστάσια, οι κάτοικοι και ο εν λόγω δήμος μπλόκαραν και σταμάτησαν τελικά το έργο.