Τη συνδιοργάνωση έκθεσης βιολογικών προϊόντων από το δήμο Θεσσαλονίκης, την Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδος, οι οποίοι διαθέτουν τις προβλεπόμενες άδειες και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT του δήμου, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της 14ης τακτικής του συνεδρίασης την περασμένη Δευτέρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, από τις 10:00 έως τις 20:00, στον αίθριο χώρο του δημαρχείου (Οδός Βασ. Γεωργίου Α’1) στο πλαίσιο του «Παγκόσμιου Μήνα για την ελεύθερη διακίνηση των τροφών, της ελεύθερης διακίνησης των σπόρων και της Δημοκρατίας της γης».

«Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι να γνωρίσουν οι πολίτες τα βιολογικά προϊόντα, τα οφέλη της βιολογικής γεωργίας και τους βιοκαλλιεργητές. Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο του, όχι μόνον να καταδείξει τη σημασία που αποδίδει στην αξία του επιχειρείν, αλλά και να συμβάλλει ουσιαστικά, με τα μέσα που διαθέτει, στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας» τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης, Χασδάι Καπόν.

Την ίδια ημέρα, από τις 18:00 έως τις 20:00, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του δημαρχείου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τον καθηγητή του Κολεγίου Perrotis της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, Χρήστο Βασιλικιώτη, με θέμα «Βιολογικά προϊόντα, η σημασία τους και τα οφέλη τους στο περιβάλλον και στον άνθρωπο» και τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη, εμπνευστή της Εναλλακτικής Κοινότητας “Πελίτι”, με θέμα «Συλλογή και διατήρηση ντόπιων ποικιλιών».

Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία βιολογικών τροφίμων.