Η πολιτική κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσει η ΔΗΜΑΡ, το ζήτημα των συνεργασιών και η ανάδειξη της ηγεσίας του κόμματος πρόκειται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων του 3ου συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν το απόγευμα στο Μεταξουργείο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. 


Τις εργασίες θα ανοίξει με ομιλία του ο Φώτης Κουβέλης που αναμένεται να διεκδικήσει και πάλι την επανεκλογή του. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής που δεν προσκλήθηκε.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του κ. Κουβέλη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκαθαρίσει την κομματική γραμμή σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Κουβέλης, βλέποντας όλο και περισσότερα στελέχη του να στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να εισηγηθεί την καταψήφιση της όποιας κυβερνητικής πρότασης, συντασσόμενος ουσιαστικά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο αυτό που θα διχάσει ενδεχομένως το εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ο βαθμός συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δύο τάσεις υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος: η μία θέλει άμεση και προεκλογική συνεργασία με την Κουμουνδούρου, ενώ ο Φ. Κουβέλης επιθυμεί συνεργασία χωρίς να εκχωρηθούν «η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια» του κόμματος.